Kazetový magnetofon Sharp RD-620DG, šumí
Moderátor: Moderátoři
Kazetový magnetofon Sharp RD-620DG, šumí
. . . ale snad ani nebude potřeba, dalo by se to i nakreslit.
Můžeš udělat kloudné fotky z obou stran desky ?
- Přílohy
-
cassette_recorder_rd620_db_661081.jpg- (88.45 KiB) Staženo 201 x
Já bych to taky tipnul na ten posuvný přepínač Play/Rec.
A propo- minulý týden jsem tady vykopal ATX zdroj 200W, EMKO. Na desce je razítko 3.3.1998. Vytáhnul jsem oba hlavní filtrační elyty 330µF z primáru, ze srandy je píchnul na můstek. Trochu mě padla brada- oba mají skoro přesně 330µF, Rs oba necelého 0,5Ω. Pravda, oba byly vyrobeny v Japonsku.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Na půdě mi leží bedna funkčních PC zdrojů, co pocházejí z obměn počítačů státní správy, které původně skládali na individuální zakázky v TNS Slušovice, v letech 1991-1997.
Je to několik variant zapojení, ale všecko je to osazeno značkovými součástkami, které z toho tahám, když občas potřebuju elyt na 250V /ne 200V jako později/, nebo na 450V, případně výborné X2 MKPčka, značkové tranzistory a stabilizátory. Nejsou vyrobeny v Číně, ale na tehdy ještě prakticky samostatném Taiwanu a je tam napsáno, že je to vyrobeno pro společnost TNS Slušovice.
Stará elektronika umí dělat takové naschvály a poťouchlosti, že by jeden nevěřil.
To má ještě motor bez elektronické regulace, s interní odstředivou? Nemá ten motorek na zádech prostřiženou gumičkou překrytý otvor - pro šroubovák na otočení trimrem regulace otáček?
Jestli nemá interní, může teoreticky mít externí na hlavní desce /neviděl jsem schéma/, ale jestli je to opravdu odstředivý typ, tak nezbyde, než vyměnit za podobně silný motorek se stejným směrem otáčení a podobným počtem otáček, ale s interní elektronickou regulací. Větší rozdíly v otáčkách se dají srovnat výměnou řemenice motorku za jinou.
Řemínek, pokud je vytahaný změř, uber 10% ze změřeného průměru a objednej nový v AME.
Odfoť to z obou stran a uvidíme.
Ale upozorňuji, než začneš řešit řemínek a pod., tak musíš mít napřed celý zbytek mechaniky v pořádjku. Tzn. všechna potřebná místa namazaná, chodící bez odporu.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...