Pochlubte se fotkami svých bastlkoutků a bordelu v dílně.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
sinclair

#16 Příspěvek od sinclair »

Nemám v dílně bordel jak v tanku! :-)
Je to jenom systematická aplikace asymetrické, horizontálně-vertikální chronologie! :-)

Já měl štěstí, že jsem téměř nedělal TV, prakticky jen nf - takže do bytů jako takových ne.
Ale třeba i v podnikových rozhlasových ústřednách, kde byl v kanclu pult a výkonový rámy v místnosti, kam se vkročilo jednou za rok, se daly zahlédnout věci, to byste čuměli.
V jedné takové místnosti s AUC rámy měl nějaký člověk, co si udělal šperhák, sklad nakradeného materiálu. Mě tam poslali úplně poprvé, přede mnou tam jezdil kolega, co šel do důchodu. Ale kolik toho tam bylo a čeho! Prostě neuvěřitelný. Zarovnaný prakticky až po strop, ale přístup k rámům nechal volnej, zpředu i zezadu :-)
K čemu mu to všechno bylo, je mi záhada. Asi na další kšefty s díly na osobáky. Bylo to v tehdejší i dnešní autoopravně náklaďáků - bývalé ČSAO.
A ne, nepráskl jsem to. Vyhmátli ho asi o rok později sami, už to bylo komplet vyklizený, chlap v base a já dostal ještě držkovou, že jsem to nenaprášil už před tím rokem.
dobrman

#17 Příspěvek od dobrman »

POŘÁDEK JE JEN PRO SLABŠÍ JEDINCE, TI SILNÍ ZVLÁDAJÍ CHAOS LEVOU ZADNÍ...
:D :D :D
Michal22

#18 Příspěvek od Michal22 »

To mi připomíná dětská léta, kdy moje sestra napsala báseň:

V pokoji je bordel jako v tanku,
nevolejte naši mamku.
Přižene se jako voda,
nábytku by bylo škoda!
:D
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
dobrman

#19 Příspěvek od dobrman »

jj, taky znám. Když jsem to kdysi vylepil v dílně, můj bývalý kolega lezprdelka vymyslel tuhle, údajně "společensky únosnější" variantu. Prý aby si náš pořádkumilovný pan ředitel, nemyslel, že je blbec (což skutečně byl)........

ještě by mě zajímalo, taky se vám v dílničkách náhodně objevují černý díry?
Nebo i časoprostorový portály, který na rozdíl od černých děr, jen přemisťují věci na ty nejnemožnější místa? :D :D
rnbw

#20 Příspěvek od rnbw »

Ano, par veci sa mi stratilo bez stopy. Niektore sa najdu po pol roku, niektore nikdy.
starecd

#21 Příspěvek od starecd »

Přesně tak, také je mi záhadou, jak se může něco ztratit na pár čtverečních metrech. Vybrnklou pružinu z mechaniky už je těžké najít, ale nedávno se mi ztratil louskáček na ořechy a přišel jsem na to v sobotu. Pár ořechů jsem vylouskal nouzově, odpoledne jsem se po něm díval a nic ani do dneška. Bermudský trojuhelník.........
Victronix

#22 Příspěvek od Victronix »

Nejlepší je mít rodinu. Pak máš koho obvinit, že Ti to ztratili. :lol:
- někdy je to fakt.
Hledám ideální řešení...
Achab

#23 Příspěvek od Achab »

Kritický nepořádek je až už nemůžu najít ani to co jsem právě položil na ponk...
termit256

#24 Příspěvek od termit256 »

Ztracenou soucastku spolehlive najdes, az uz ji nebudes potrebovat, pripadne si ji koupis znovu.
PotPalo

#25 Příspěvek od PotPalo »

Najlepšie je hľadať niečo iné, to sa vždy nájde to, čo som hľadal predtým. :D
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Achab

#26 Příspěvek od Achab »

Důkladný úklid pracoviště jsem zažil když podnapilý kolega dělal s kouskem zlata značné hodnoty "Zkoušku podle Brinella." Po ráně kladivem vletělo do staletých hromad haraburdí a šrotu. Ztráta byla nežádoucí - celá dílna se musela převrátit naruby a všechno vyházet ven. :)
Michal22

#27 Příspěvek od Michal22 »

Známý říkal, že pro něj je vrchol bordelu to, když se ztratí sám :D

Ale co se mně často stává, je to, že hledám třeba konkrétní šroubovák, úplně si jej v duchu vybavím (černý křížák Narex), až když jej po pár zoufalých minutách najdu, tak zjistím, že je zelený 8O
Prostě se na něj několikrát podívám, neuvědomím si, že si jej v duchu představuju špatně...
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Lukar

#28 Příspěvek od Lukar »

A jak se vám věci konkrétně drobné nářadí ztrácí v oblečení? Mám v práci v kalhotách 6, blůze 7 a vestě asi 15 kapes a kapsiček. Když si odložím blůzu nebo vestu, pak si připadám jak ..... hledáním konkrétního šroubováku či šroubků když po opravě skládám kryt :D
p32

#29 Příspěvek od p32 »

Michal22 píše: si jej v duchu vybavím (černý křížák Narex), až když jej po pár zoufalých minutách najdu, tak zjistím, že je zelený.

To by byl šok, já mám jen modrý a černý (střední velikost) a černý a modrý (velká velikost) a potom jen černé (malé velikosti). :wink:
SMITH

#30 Příspěvek od SMITH »

Ja som kedysi riešil nejakú opravu , tak som bol do toho zapracovaný , že keď som si chcel niečo napísať , tak som hľadal pentelku . Po asi 3 minutách hľadania , som si uvedomil , že ju mám v ľavej ruke ... :oops: :lol:
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“