Kazetový magnetofon Sharp RD-620DG, šumí

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
sinclair

#16 Příspěvek od sinclair »

:twisted: :twisted: :twisted:
MH111
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od MH111 »

Tak jsem znovu prolezl mechaniku, všechno jde bezvadně a milý motůrek má regulaci odstředivou. Otvor byl skryt pod samolepkou. Mějte mne klidně za blba, nebudete první, ale toto je můj první magneťák, času není nazbyt a rozumím tomu jako koza petrželi. Zítra nebo o víkendu nafotím plošný spoj i ze spodní strany. Všem, co mi zatím poskytli cenné rady mnohokrát děkuji.
elektrosvit

#18 Příspěvek od elektrosvit »

Pod samolepkou mají tyto motůrky většinou seřizovací trimr, na odstředivou regulaci otáček vypadá kazeťák moc mladě. Někde se mi válí Daewoo CT650. Střeva jsou napohled stejná a motor odstředivou regulaci otáček určitě nemá. Tahle fotka odpovídá? Černým otvorem na motůrku je přístup k trimru. Ať se nebavíme každý o něčem jiném.
EKKAR

#19 Příspěvek od EKKAR »

Skoro tutově tam je AN6660 nebo nějakej jeho klon ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
MH111
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od MH111 »

Říkal kamarád. Fotce to odpovídá. Takže elektronická. Uff. Závada s šumem se dá odstranit dotykem čehokoliv železného na bod, kde je na vrchu napájen keramický kondenzátor u potenciometru. Lehonký dotyk, né rána kladivem.
xsc

#21 Příspěvek od xsc »

Tak to tam spíš něco zakmitává. Takže bych hledal blokovací kondenzátory, případně jestli se někde nepřiblížil vstupní přívod k výstupu.
Hill
Administrátor

#22 Příspěvek od Hill »

Lehkým dotykem do zesilovačů přivedeš lupanec, který něco na chvilku prorazí nebo zatlumí. Takže bych to taky viděl na rozkmitaný zesilovač nebo velký přechodový odpor některého kontaktu přepínače snímání/záznam. Není vyloučený ani přechodový odpor v některém pájeném spoji či zvětšený vnitřni odpor v některém vazebním elektrolytu. Nakonec to může být i všechno dohromady, zakmitávání v důsledku parazitní vazby na zvětšeném přechodovém odporu nejspíše v obvodu snímacích a záznamových korekcí.
Na to ale potřebuješ nějakou tu měřicí techniku: nejlíp osciloskop nebo aspoň sledovač signálu. Případně člověka, který takové vybavení a nějakou tu zkušenost s hledáním závad má.
mi-ro

#23 Příspěvek od mi-ro »

Pořád jsem se nedozvěděl, jak dopadlo rozhejbání přepínače Z/S.
..to bude jen ňákej odpůrek
MH111
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od MH111 »

Tak to má u sebe člověk, co si spravil i B116, krom zoxydovaného vypínače v tom byly i špatné keramiky. Přepínač potřeboval kontaktol. Není tam nikam připájený mikrofon, jen ocínované drátky.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“