50W páječka typ 232
Moderátor: Moderátoři
50W páječka typ 232
A kabel guma, plast, textilní opředení, druh vidlice /Flexo?/, dvě žíly či tři?
Objevil jsem ji ve věcech po bratranci. Vypadá to, že je zcela nejetá, zřejmě poskládaná z jednotlivě nakoupených ND /ano, to dřív běžně šlo!/ a chybí ještě gumová vývodka, kterou u 100W typu mám. Odpor okolo 900 ohmů.
Ten stahovací kroužek z 2mm drátu je udělaný asi ze špice z kola - ale pruží a drží pevně.
Hádal bych, že kabel k této lehoučké 50W krásce nebude stejný, neohebný gumoklacek Flexo CGSG 3x0,75, jako u toho 100W typu, kde jej nemůžu vystát.
Máte někdo tuto páječku s původním síťovým kabelem a vývodkou?
Pokud by Vás to neobtěžovalo, poprosil bych o fotku.
Díky!
- Přílohy
-
kraska_50W.jpg- (284.19 KiB) Staženo 270 x
Co si pamatuji, tak původní kabel byl černý gumový (flexo, 3 žíly, s pevně nalisovanou zástrčkou) a asi se používal ve výrobě jednotně na všechny typy, pokud proudově vyhovoval. Z původního balení na něm zůstaly paměťové ohyby, které se ani časem nevyrovnaly a byl také poměrně tuhý, tak byl později vyměněn za "žehličkový", který je mnohem poddajnější ale bohužel s choulostivým světlým opletením.
- Přílohy
-
IMG_2416.JPG- Páječka, TYP 216, svorky jsou zřejmě ze staré "bakelitové čokolády"
- (50.2 KiB) Staženo 263 x
Na velký plochy spojů, když se třeba pájí/odpájí plechový kryty vf zařízení a podobný věci s vysokou tepelnou setrvačností a kapacitou, u kterejch se s trafopájkou moc nechytáš a s mikropájkou jseš vysloveně směšnej. Právě tím, jak jsou velký, tak i při relativně malým příkonu mají dost tepelný kapacity na roztavení takovejch objemnejch spojů ...forbidden píše:K čemu takový kopyta kdo používáte?
A kutilmile - nelituju tě
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Teď mám malý lehký pero, kam vrazím tento hrot, když potřebuju kopyto a jde mi taky všechno.
Edit: po 45 minutách má 100W u rukověti ustálených 71 st, takže to jdu namalovat a vytisknout.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!