433Mhz RF receiver
Moderátor: Moderátoři
433Mhz RF receiver
Mate nějaké zkušeností s těmato moduly od čínských soudruh.
Koupil jsem na zkoušku tento.
Bude třeba tento nebo spíše tento kvalitnější?
Odkazy přesunuty do hypertextu kvůli zalamování řádků.
Hill
- monterjirka
K tomu přijímači mohu poskytnout několik poznatků: uvnitř je čip s popisem SYN500R, ale bude to spíš nějaký klon, protože ne všechny naměřené hodnoty odpovídají datasheetu a na pinu kde má být napětí odpovídající síle signálu je akorát digitální výstupní signál upravený derivačním článkem.
Digitální výstup je o dost pomalejší než uvádí prodejce a nestačí přenést ani 2kbaudy, já jsem nakonec použil cca 500baudu.
Na pinu CAGC je vyvedeno napěti řídící automatické zesílení, to je vyhlazeno kondenzátorem. Toto napětí se ustalovalo asi 100ms po začátku příjmu, tak jsem kondenzátor zmenšil na polovinu (na 470n).
Na dalším pinu CTH je obdobně vyvedeno komparační napětí digitálního demodulátoru. To je opět vyhlazeno kondenzátorem. Ten jsem zmenšil ze 470n na 100n pro rychlejší ustálení komparačního napětí.
Bez těchto úprav jsem musel posílat neúměrně dlouhou hlavičku, aby se nastavil přijímač. Teď mám hlavičku dlouhou 80ms a až potom jdou data. Pokud je hlavička kratší tak je přenos dost nespolehlivej.
Te staci cca 8ms nez se "chytne", ale ty jednoduche cinske z ebay byly jeste rychlejsi. 80ms mi prijde docela dost.