Flexošňůry 230V

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#16 Příspěvek od Celeron »

Už mám, průměr 5,3 mm 3 x 0,75 ale má fajifku. Ale lepší než drátem do voka. :)
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
weed_smoker

#17 Příspěvek od weed_smoker »

Nejsnazší je jít do SD a uříznout přívod z nějaký CALEXky(odlitá vidlice na fousu 3Cx0.5).Pokud je to 100VA,bohatě stačí.Dával jsem jí před 10 lety na žehličku 600W a ta slouží bez zásahu dodnes.
Hill
Administrátor

#18 Příspěvek od Hill »

Asi by to chtělo uvést na pravou míru, jak to s těmi šňůrami vlastně je, tedy alespoň zjednodušeně:
proudovou zatížitelnost garantuje dnes především výrobce. Co na šňůru vylisuje, to platí.
Jestli napíše na vidlici 16 A a ve šňůře jsou žíly 0,75 mm², je to za určitých okolností přípustná kombinace, zejména u šňůr délky do 2 - 3 metrů, které mají ještě přijatelně malý odpor žil. Podmínkou je jen nepřekročení maximálního dovoleného oteplení šňůry během doby, než vypne zkratové jištění 16 A zásuvkového okruhu. Čili jde o krátkodobou odolnost šňůry v případě poruchy (zkratu) ve spotřebiči.
A dlouhodobá odolnost vůči přetížení? ČSN 34 1020 i ČSN 33 2000-3 viděly tento průřez vhodný do nějakých 8 A, to je třeba zohlednit tehdy, když připojený spotřebič dlouhodobě odebírá větší proud, a oteplení vodičů by ohrožovalo izolační a mechanické vlastnosti plastů či gumy šňůry. V takovém případě je samozřejmě žádoucí zamezit přetížení šňůry jištěním spotřebiče na konci šňůry, a to pojistkou nejnižší provozně vyhovující hodnoty jmenovitého proudu a konstrukčně podmíněné rychlosti, aby pojistka nevypínala například náběhovým proudem.
Horší je to s tím, že instalací jiné šňůry, než původního typu a provedení, se stáváš výrobcem a, neděláš-li to pro sebe, může se na tobě zákazník hojit v případě, že by se mu něco stalo, a dalo se to svést na šňůru.

Pokud jde o barevné značení pracovních vodičů, tak je jedno, zda bude fáze v hnědém, nebo v modrém. Hlavně nesmí být na žlutozeleném.
Celeron

#19 Příspěvek od Celeron »

weed_smoker píše:Nejsnazší je jít do SD a uříznout přívod z nějaký CALEXky

U nás do SD? Úplnej Fort Knox, betonovej třímetrovej plot, nahoře ostnáč, jen chybí v rozích špačkárny s kulometem. Napočítal jsem 7 kamer. Pokud tam něco přivezeš, chtěj popelnicovej doklad a zapisujou ho, zapisujou i číslo auta a kontrolujou při příjezdu a odjezdu obsah. Občas dokonce obsluha kontroluje, kam co dáváš. Obsluha totálně předposraná, dohoda o čemkoliv naprosto nemožná ani za kapalnou ani za papírovou protihodnotu. A nebo nabízím málo ale na licitaci taky nechtěj slyšet. Prdím na ně.
Jirka

vasilceral

#20 Příspěvek od vasilceral »

Parkrát jsem tam mulčou vezl šrot, máš pravdu, hold ,, Věnné město".
Celeron

#21 Příspěvek od Celeron »

Zapoměls na "královské." :lol: Jo kde jsou ty časy, kdy pod Bydžovskej kraj patřilo i Vrchlábí. Pak to postupně upadalo a okres nakonec prošustroval bolševik v roce 1960.
Jirka

EKKAR

#22 Příspěvek od EKKAR »

Celeron píše:
weed_smoker píše:Nejsnazší je jít do SD a uříznout přívod z nějaký CALEXky

U nás do SD? Úplnej Fort Knox, betonovej třímetrovej plot, nahoře ostnáč, jen chybí v rozích špačkárny s kulometem. Napočítal jsem 7 kamer. Pokud tam něco přivezeš, chtěj popelnicovej doklad a zapisujou ho, zapisujou i číslo auta a kontrolujou při příjezdu a odjezdu obsah. Občas dokonce obsluha kontroluje, kam co dáváš. Obsluha totálně předposraná, dohoda o čemkoliv naprosto nemožná ani za kapalnou ani za papírovou protihodnotu. A nebo nabízím málo ale na licitaci taky nechtěj slyšet. Prdím na ně.
Confirm, tady krom ostnáku a kamer, mají i nájezdovou váhu, na který zjišťujou na deko přesně, kolik jsi toho dovez ... Ještě jim chyběj ty strážní věže a nasazení systému "SUP" ... (Samostatně Útočící Pes) ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Celeron

#23 Příspěvek od Celeron »

Jo, na tu nájezdovku jsem zapoměl. Akorát si nevzpomenu, zda tam je jedna nebo dvě pro in a out. Prostě dotace EU, tak to musí vypadat všude stejně. A největší parchanti jsou prý zástupci firem, co tam strkaj kontejnery na elektrošrot, jezděj každou chvíli na kontroly. Jo a ty kamery jdou k měšťákům, pokud se něco děje, jsou tam za pár minut.
Jirka

jjilek
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od jjilek »

Jo, kdybys viděl ty neodbytné nájezdy nepřizpůsobivých, tak už se nedivíš. Ale už jsme zažil, že pěkný a téměř nepoužitý koberec s perským vzorem odložili stranou a když jsem o něj projevil zájem, nebyl problém. Když jsem chlapům chtěl dát aspoň na pivo, tak šéf neodbytně prohlašoval, že to není potřeba. Ale mají tam v SD pořádek a čisto. Pěkně hlídají, co kde a kam.
sinclair

#25 Příspěvek od sinclair »

Se přiznám, že chodím na SD se ztlumenou čelovkou zásadně v noci.
Jedině tak si vyberu a vymontuju co potřebuju, v klidu a bez toho, že mě chlap za kilo za 15 min honí, abych už tam odsud vypad. Zatím tam kamery nejsou /a kdyby byly, postarám se o ně/, puštěnej pes taky ne a MP tamtudy neprojíždí, je to dost z ruky, není tam co dělat ani co šmírovat.
Takže si v klídku otevřu co potřebuju, vytáhnu co potřebuju a zas to slušně zadekluju, třeba i šroubkama - tak mám totiž zajištěno, že dodnes o mých nočních návštěvách nikdo nic netuší. A pokud si už vemu nějaký celý přístroj, co má nálepku - nic se neděje. Maj v tom takovej bordel, že jeden krám sem-jeden tam, vo hovno de.
Je to nesmírně efektivní - vyberu si jen to, co potřebuju a kdyby tam měli v té ohradě 230V, tak si vemu páječku, pumpu a některý věci si jenom vyletuju, zbytek je balast, který tam stejně pak vozím zpátky :-) a ještě jsem za to v jejich očích hezkej, že vozím elektronický šrot:-)
Blbý je, že pod plotem je jenom asi 35cm a k té mezeře se nedá doject autem:-)
Celeron

#26 Příspěvek od Celeron »

Jseš odvážnej, na sebe takhle práskat. 8O Jestli to nějakej dobrák donese ty správný osobě, budeš mít po žížalkách. :wink: To není městskej SD ale nějakej souromník, co? To bylo v Chlumci n/C taky ale uchvátila to ASA nebo jak se to teď jmenuje a po žížalkách mám zase já.
Jirka

pepik9

#27 Příspěvek od pepik9 »

Možná by to chtělo občas zatlačit na provozovatele, že porušuje Směrnici EU o Předcházení vzniku odpadů...
Celeron

#28 Příspěvek od Celeron »

:lol: :lol: :lol: Dobrý, jako že přijdu na SD, začnu mávat "Směrnicí Evropského parlamentu a Rady 2008/98/ES ze dne 19. listopadu 2008" a dožadovat se vstupu za účelem odvozu a znovupoužití uskladněnýho šrotu ? No to jsem velice zvědavej, jak by to dopadlo. :lol: :lol: :lol:
Nutno odzkoušet. :wink:
Jirka

jjilek
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od jjilek »

Ještě ale k věci, pokud jsi ještě šňůru nesehnal:
Našel jsem nepoužité flexo šňůry s rovnou vidlicí. Šedé z 80 let, délka 3m. Vnější Ø 5,45mm. Mohu Ti hned v úterý jednu poslat. Ale mám dojem, že je to průřez 3x0,5. Nevím, jak tu licnu změřit.
Jaromír
Chtěl jsem se ozvat dřív, ale nemohl jsem vlákno najít. V poradně jsem jej našel před chvílí spíš náhodou, normálně se sem moc nedívám, na rady se necítím, na to jsou tady větší experti
hakamusai

#30 Příspěvek od hakamusai »

Zrovna mám po ruce novou narex EBU 13-9.ta má kabel 2x1mm 3m.Napadá mě kouknout po náhradních dílech NAREX,ale nejsem v obraze jestli někde dávají(ly) třívodičový kabel.
Je možnost úpravy na větší průměr ?
Odpovědět

Zpět na „Poradna“