Vaříme při bastlení II
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Steak jsem taky vstřebal, takže pohoda...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
EKKAR píše: - houskovej kynutej knedlík doma nevaříme, protože je rychlejší zajít pro už hotovej ...
Rychlejší to je, ale jde o tu chuť. U nás těsto zaděláme v chlebové pekárně na programu Pizza, nechá se to odpočinout, pak se do toho zabalí kostičky z housky, a už jen tu šišku uvařit, 10' pod pokličkou a 10' převrácené bez pokličky.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Rillettes je super, já to dělám z vepřovýho. Inu kouzlo pomalého vaření, žádnej papiňák.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Celeron píše:Co to povídáš, ryby se střílí naprosto běžně... A škorpenu oškubat musíš, jinak by ses otrávil.
Že zrovna ty ropušnice jsou v každým českým potoku a na kapra musíš jít s kulovnicí... Moře máme docela daleko...
Co jsem vychytal technologiu, už mně kupovaný rohlíky nechutnají. Jinak domácí chutnají aj mojí fence, hlavně když si z nich uděláme bramborákový sendviče (rozkrojíme, mezi půlky kus bramboráku, přidáme zeleninu, sežereme to).
Zkoušel jsem aj do rohlíků přidávat olej, margarín, koření... ...ale néni to potřeba.
Kvásek:
1/8 až 1/4 kostky kvasnic
1/2 kávové lžičky cukru
1/2 kávové lžičky mouky
20ml vody
Těsto:
1kg mouky+ teplá voda+ kvásek+ 1/2 polívkové lžičky soli
1. Zamíchám kvásek, použiju teplou vodu, aby se kvasnice rychleji probraly ze zimního spánku v ledničce
2. Mezitím připravím těsto, teplou vodu+ mouku+ sůl tak dlouho dlachním jako dámský poprsí (možno víc pomačkat), až je to hladký a pružný.
3. Za tu dobu stihne začít pěnit kvásek. Takže ho přidám k těstu a zase dlachním, až se to pořádně promíchá.
4. Asi tak hodinu nechám kynout, zakrytý utěrkou, tričkem... Mezitím vystelu přímo grill trouby papírem na pečení (výsledný rohlíky mají zespoda hezky wobtisknutó tu mřížku).
5. Nasypu si na čistou linku mouku tou obalím asi 60g kousky těsta, v rukách z nich uválím kuličky a ty znovu obalím moukou, aby se nepřipekly.
6. Na grill s papírem jich nasázím 16ks, položím to všecko na troubu a tu nahřeju na 270°C. Nechám na teplé troubě hezky znovu kynout tak dlouho, až se každé okraj bochánku dotýká každýho okraje.
7. Jebnu to do tróby a vařím to v ní asi 20 až 25 minut- až povrch zezlátne.
8. Ještě horký rohlíky po jednom napíchnu na nůž a v koupelně z nich wosprchuju zbytky mouky (nebát se, voda se z horkých rohlíků odpaří). Sprchu mám nastavenou na jemné rozprach.
9. Sežereme to.
10. Snad jsem na něco nezapomněl.
- Přílohy
-
IMG_0001.JPG- (267.51 KiB) Staženo 207 x