Fóliování panelů

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Fóliování panelů

#1 Příspěvek od Celeron »

Některý zařízení pokud mají na ovládacím panelu sítotisk, jsou přefóliovány průhlednou samolepkou nebo adhezní fólií proti omakání a zvýšení mechanické odolnosti panelu. Čase se ale fólie odlepí na rozích a pak už nedrží.
Máte prosím někdo tip čím tu originální fólii nahradit? Mám tu japonskou Nito samolepící polyesterovku š 30 mm, vydrží vysokou teplotu, je mechanicky odolná a na sluníčku se nezdrcává ale je moc tlustá a potřeboval bych šířku 50 mm.
Díky za případnej tip.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Cowley

#2 Příspěvek od Cowley »

OT: Jednou mi jeden grafik poradil, at delam na svych samolepkach rohy zaobleny. A ono to funguje a nic se neodlepuje :)
termit256

#3 Příspěvek od termit256 »

Zajdi do lepsi reklamky at ti uriznou folii kterou chrani reklamni napisy na podlaze (nevzpomenu si ted jak se to presne jmenuje). Je takova jemne strukturovana - protiskluzova takze panely pak vypadaji profesionalne.
Ne v kazde reklamce ji ale maji.
renda15

#4 Příspěvek od renda15 »

Co se týče těch folií, tak běžně se používají monomerní. Je to nejlevnější folie, smršťuje se. Vyšší třída je polymerka a nejvyšší litá folie. Ta se vyrábí v tloušťce 50 nebo 100 mikronů. Drží o poznání lépe než monomerka, nesmršťuje se. To co popisoval termit je podlahová laminace, je strukturovaná, ale strašně tlustá. Je to takový prkno.
danhard

#5 Příspěvek od danhard »

Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

renda15 píše:Co se týče těch folií, tak běžně se používají monomerní. Je to nejlevnější folie, smršťuje se. Vyšší třída je polymerka a nejvyšší litá folie. Ta se vyrábí v tloušťce 50 nebo 100 mikronů. Drží o poznání lépe než monomerka, nesmršťuje se. To co popisoval termit je podlahová laminace, je strukturovaná, ale strašně tlustá. Je to takový prkno.

Je stále řeč o zcela průhledný fólii?
Když ta reklamka, není lepší si nechat rovnou vyřezat tvar a díry? Prostě odměřit vše šuplérou a namalovat? Já jen jestli se s tím pak dokážu přesně trefit. A propo, nemám Corel, ve kterým reklamkáři obvikle malují. Co ty jejich řezací plotery uměj za další formáty? Co třeba STL nebo DWG nebo DFX, to by vše měly být vektoráky.
to danhard: ta fólie by byla asi dobrá. Formát OK, podle gramáže těžko poznat tloušťku. Odhaduju, že to bude cca kancelářská 90-ka nebo míň, ta fólie je určitě "hmotnější" než papír.
Díky
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
termit256

#7 Příspěvek od termit256 »

Ta podlahova co pouzivam neni nejak vyrazne tlustsi nez bezna barevna folie. Rozhodne neskryje nejake nerovnosti povrchu. Je ale mnohem odolnejsi proti poskrabani a kvuli te strukture nejsou videt otisky. Je samozrejme pruhledna, vytisknu neco na beznou samolepici folii, prekryju to timhle a panel vypada profesionalne.

Diry vyrezavam lamacim nozem az po nalepeni podle der v panelu. Pokud jsou vyrezane predem, blbe se to lepi aby ses trefil presne.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“