Fóliování panelů
Moderátor: Moderátoři
Fóliování panelů
Máte prosím někdo tip čím tu originální fólii nahradit? Mám tu japonskou Nito samolepící polyesterovku š 30 mm, vydrží vysokou teplotu, je mechanicky odolná a na sluníčku se nezdrcává ale je moc tlustá a potřeboval bych šířku 50 mm.
Díky za případnej tip.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
renda15 píše:Co se týče těch folií, tak běžně se používají monomerní. Je to nejlevnější folie, smršťuje se. Vyšší třída je polymerka a nejvyšší litá folie. Ta se vyrábí v tloušťce 50 nebo 100 mikronů. Drží o poznání lépe než monomerka, nesmršťuje se. To co popisoval termit je podlahová laminace, je strukturovaná, ale strašně tlustá. Je to takový prkno.
Je stále řeč o zcela průhledný fólii?
Když ta reklamka, není lepší si nechat rovnou vyřezat tvar a díry? Prostě odměřit vše šuplérou a namalovat? Já jen jestli se s tím pak dokážu přesně trefit. A propo, nemám Corel, ve kterým reklamkáři obvikle malují. Co ty jejich řezací plotery uměj za další formáty? Co třeba STL nebo DWG nebo DFX, to by vše měly být vektoráky.
to danhard: ta fólie by byla asi dobrá. Formát OK, podle gramáže těžko poznat tloušťku. Odhaduju, že to bude cca kancelářská 90-ka nebo míň, ta fólie je určitě "hmotnější" než papír.
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Diry vyrezavam lamacim nozem az po nalepeni podle der v panelu. Pokud jsou vyrezane predem, blbe se to lepi aby ses trefil presne.