Řadová bakelitová svorkovnice
Moderátor: Moderátoři
Řadová bakelitová svorkovnice
budu rekonstruovat domácí telefony u nás v bytovce a na každým patře je svorkovnice co je níže na fotce, ale po 40ti letech jsou ty mosazný plíšky a šroubky skoro černý a nějak jsem nikde na netu nenašel adekvátní náhradu. Tyhle svorkovnice sem nový taky nikde nenašel. Nevíte zda by se to dalo někde sehnat? Případně bych se nebránil očistě stávajících svorkovnic, ale nevím čím tu mosaz lehce vyčistit. Ideálně nějakej roztok, do kterýho bych to vše hodil, nechal působit a poté jen vylovil, opláchl a nechal uschnout.
- Přílohy
-
Bez názvu.jpg- (44.8 KiB) Staženo 185 x
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Koukal jsem, že starý dobrý SIDOL se teď jmenuje SITOL. Není to v souvislosti s katováním kostů nebo s tím, že tam není nějaká složka co s ní nesouhlasí zelená pakáž, takže už to sice neškodí zdraví, ale už to ani nečistí mosaz?
Celeron píše:OT: Tos mi Naku připoměl příhodu z mýho prvního zaměstnání. Spolupracovníci mě s něčím poslali za panem Sitolem do čísla dveří xx. Když jsem ho oslovil, tak zrudl a seřval mě. Samozřejmě se tak nejmenoval, ...
Podobné se stalo jednomu mému novému kolegovi. Taky novic v zaměstnání a poslali ho za p. "Briščákem" (samozřejmě taky přezdívka, na kterou se mimořádně zlobil) - jeho pravé jméno bylo Miklas . . .
Rovněž sorry za OT.
Nebude něco na tu mosaz třeba v ELCHEMCU? Mají různé vodičky třeba na zašlé Ag - jen aby to po použití později nebylo ještě horší než předtím.
Ono potom to řádně vypláchnout (když to nebude rozebráno do šroubku) asi nebude "žádná holá (_!_)" a když se to (zpoza šroubků) řádně nevypláchne (nezneutralizuje), bude to naopak korodovat dál
- Kontaktovat uživatele:
- Artaban001
A kutilmile - nelituju tě
drabek06 píše:budu rekonstruovat domácí telefony u nás v bytovce a na každým patře je svorkovnice co je níže na fotce,...
takže je jasné, že tam bude mít tak 9÷12V
A navíc i podle foto to vypadá, že to skutečně stačí pouze oprášit a nedělat s tím jinak vůbec nic.
Jj - jen teď hledím, že to foto asi není jeho - bude nejspíš z NETu, tak teď už je to jen na autorovi vlákna, aby nás neblamoval nereálnou fotkou
DSC_0550.jpg- (253.6 KiB) Staženo 215 x