utažení kontaktů
Moderátor: Moderátoři
utažení kontaktů
mám teoretické znalosti o elektřině, vím, co je napětí, proud, že je nulák modrý a fáze černá, hnědá nebo šedá, praktické znalosti mám ale minimální.
V bojleru jsem vyměnil kabel (potřeboval jsem delší), je v něm normální svorkovnice se šroubkama. Koupil jsem kabel s volnými konci ukončenými nějakými stočenými snad měděnými plíšky (standardní konec, neumím to popsat). Vím, co kam patří, ale nevím jak velkou silou to mám dotahovat. Momentový klíč nemám. Utáhl jsem to co to šlo (rukou obyčejným šroubovákem). Vím, že málo dotáhnout je problém, mohlo by to jiskřit, dotáhnout moc může nějak vadit?
M.
A kutilmile - nelituju tě
A kutilmile - nelituju tě
Není to náhodou flexošňůra do zásuvky s nalisovanými dutinkami? Bojler by měl mít spíš pevný přívod, v případě dvojsazby blokovaný v době VT.pletiplot píše:...kabel s volnými konci ukončenými nějakými stočenými snad měděnými plíšky...
To dotažení trefíš citem - vodič musí držet pevně, šroub utáhnout pokud jde přiměřenou silou aby nedošlo ke stržení závitu nebo poškození svorky. Ale viděl jsem i svorky s mimotolerantními závity které se strhly hned za mezí přiměřeného utažení takže radši opatrně...