Dekodér morse
Moderátor: Moderátoři
Dekodér morse
Napadlo mě procíkem dekódovat morse znaky a generovat z písmene adresy uložení jednotlivých hlášek v švábovým hlasovým modulu, co se kdysi dávaly třeba do Jablotronů. Možná už je i něco lepšího. Ale třeba Arduiňácká ISD1820 na to vhodná není. Našel jsem pár švábů od Kowatecu ale ty mají jen 4 nebo 8 hlášek a ještě blbě, co hláška, to tlačítko, já bych potřeboval cca 16.
Není už dekodér morse napsanej v knihovnách Arduina? Nebo neviděl jste někdo, někde, jinej podobnej Open source projekt aby se dal případně upravit?
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Tohle vypadá dobře a půjde z toho vykuchat detekce s Goertzel Algorithmem.
Ale ten DFPlayer mě připadá jak kanón na vrabce. Já myslel na max. 16 hlášek v dýlce do 5 sekund. Jak jsem již psal, v 90-tých letech byl šváb, kde se dalo uložit do jeho paměti 16 nebo 32 krátkých hlášek, třeba vyslovení čísla pro telefony. Mělo to myslím A0-A3 (A4) na hex adresaci počátku hlášky. To by na můj účel úplně stačilo. Ale toho švába nemůžu na netu nalýzt. Zkusím se kouknout do Amára z tý doby, matně vzpomínám, že to tam bylo popsaný v rubrice Jablotron představuje.
Dík za tip.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!