Nosnost sádrokartonu
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
- radioelectrum
Možná jsi to ale myslel jinak a já to blbě pochopil.
Chemická kotva se na Ytongy nepoužívá, pouze na tvrdé a pevné materiály. Na omítce ti taky nebude držet.
- radioelectrum
Já bych chtěl udělat police na štít, ale ten je z ytongu, tak nevím jestli si budu moci dovolit tam dát police na která dám rádia co váží poměrně hodně. prý existují do ytongu hmoždinky co jsou jako šroub, (zašroubují se do něj a do nich se dá šroub) ale netuším jakou mají asi nosnost.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- pocitujlasku
rnbw píše:Umakart samotny neudrzi nic. Je namontovany na kovovej konstrukcii, takze ta kuchynska linka asi tiez.
Niekoľko umakartových jadier som prerobil a ani jedno nebolo v kovovej konštrukcii. Len naspodu bol vinkel prichytený o podlahu. Jednotlivé umakartové panely boli po krajoch a v strede vystužené smrekovými hranolčekmi. Železnou konštrukciou boli vystužené jadrá,ktoré sa dávali do účkových výklenkov medzi betonové panely a obložené boli len z vnútornej strany. Steny jadra priamo nesusedili s kuchynou. Na obklad boli použité nejaké lepené dosky...volali to duplex. A boli oveľa pevnejšie ako umakart s polystyrénom vnútri.
V prvých jadrách boli ešte aj nejaké papieráky,kde bola výpln vlnitým papierom. Tam boli skrinky zavesené na všelijakých vinklových konzolách.....
Umakart s polystyrénom má náhodou celkom dobrú pevnosť. Skrinky boli zaskrutkované v takých húževnatých plastových "štuploch" čo mali z druhe strany "podložku" asi 4cm priemer. Boli durch cez ... vkladali sa z kúpeľne.
Pri prerábke na porobetonové tvárnice (Ytong, Ypor,Porfix) som spravil obklad tak,aby sa skrinky dali položiť na jeho hornú hranu,aby váha skriniek pôsobila na obklad. Vrch potom skrutky držia len proti odklopeniu skrinky od steny a to už tvárnica v pohode udrží....
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!