K uzavřenému příspěvku o kvalifikovaný odhad NTB.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
californ

K uzavřenému příspěvku o kvalifikovaný odhad NTB.

#1 Příspěvek od californ »

Můj notebook je starý 1 půl roku a je úplně,jako nový.Používám od začátku externí klávesnici myš,monitor a 7násobný USB robočovač.Jediné používaný tastr je Start.Takže po výměně HDD a nainstalování WIN10,bych ho mohl znovu prodat.Ani záruka není vypněna.Ne nechci ho prodat,jen tak na okraj :D
dobrman

#2 Příspěvek od dobrman »

V tomhle případě nechápu, proč bych si na takovou sestavu pořizoval NTB kde se vlastně ztrácí jeho výhody.... :(
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

californ píše:K uzavřenému příspěvku o kvalifikovaný odhad NTB.
....
Můj notebook je starý 1 půl roku a je úplně,jako nový.Používám od začátku externí klávesnici myš,monitor a 7násobný USB robočovač.
....
Já to vlákno nechal zamknout z jednoho jedinýho důvodu - ne aby se tam nemohlo diskutovat o míře opotřebování vzhledem k věku NTB, ale protože se do něj s odpuštěním začal se svýma mentálníma potratama montovat Ten, Kdo Je Na Bastlírně Na Vlastní Žádost Ignorovanej ...
Samozřejmě, pokud mám laptop a používám ho jen položenej na stole s externím moňasem, kláboskou, hlodafcem a trvale napájenej adaptérem, pak v podstatě používám desktop a nepotřebuju NTB - vlastně jsem vyházel kupu lováčů woknem, protože proti výkonově srovnatelnýmu desktopu jsem dal za přenosnej komp asi 1,3x tolik oběživa a ještě jsem musel obětovat možnost náhrady nebo upgradu komponent, ale vlastně jsem se vzdal jeho hlavní devizy - snadný přenosnosti a aspoň dočasný nezávislosti na síťovým napájení.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Bernard

#4 Příspěvek od Bernard »

NTB má vlastně vestavěnou UPS, což mě uklidňuje, taky ho tak provozuji.
keemo

#5 Příspěvek od keemo »

A když jej máš zadarmo tak tě ani ty prachy trápit nemusí... :D
dobrman

#6 Příspěvek od dobrman »

Jo, tak tenhle argument má sílu, to pak je něco jinýho... :D :D
termit256

#7 Příspěvek od termit256 »

Takhle notasy pouzivaji hlavne zenske. Notas nikdy neopusti stul, kdyz se zeptam proc si nekoupi desktop, pry kamosky maj taky notasek a ta bedna je nejaky stary kram ktery si uz nikdo nekupuje a ze nechce byt za blbku :-)
EKKAR

#8 Příspěvek od EKKAR »

NTB je primárně určenej k přenášení. Prostě PŘENOSNOST je základní vlastnost, která je u takový mašiny požadovaná. Pokud mi stačí stabilní možnost připojení z místa bydliště a na občasný juknutí na web/mail mimo bydliště mi stačí mobil, vyjde mne desktopovej PC se srovnatelným výkonem a kapacitou paměti/disku rozhodně lacinějc než NTB ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
californ

#9 Příspěvek od californ »

termit256 píše:Takhle notasy pouzivaji hlavne zenske. Notas nikdy neopusti stul, kdyz se zeptam proc si nekoupi desktop, pry kamosky maj taky notasek a ta bedna je nejaky stary kram ktery si uz nikdo nekupuje a ze nechce byt za blbku :-)

Desktopy PC jsem používal od roku 1995.Od té doby jsem do nich investoval cca přes stotisíc Kč i více.Poslední "bednu"jsem hardwardově i SW inovoval 5x.Pak jsem si řekl dost,zkusím "not'as",ale na 15''špatně vidím i se třemi brýlemi,co mám na čtení i dálku,tak používám monitor 22''.Jsem tak zvyklý s tímto ovládáním léta a peněz také už moc nezbývá.Takže asi tak.Už jsem starý IT pardál.
Pravoslav

#10 Příspěvek od Pravoslav »

To máš server, nebo hraješ hry, že jsi do toho narval nekřesťanský prachy? 8O

Já od roku 1999 používám Compaq Deskpro, P III 1000 MHz, běží bez problémů dodnes. Jen internet již není, co býval. Kdyby nebylo těch Flash hovadin, co tak nepříjemně krmí procák prací, vůbec bych si nevšiml jeho zastaralosti.
Naposledy upravil(a) Pravoslav dne 26 kvě 2017, 11:00, celkem upraveno 1 x.
Co si člověk neudělá sám, to nemá...
californ

#11 Příspěvek od californ »

Hry nehraji,grafiku jsem moc nekupoval,ale byl jsem blázen.Vždy jsem chtěl po roce lepší,novější HW novinku a OS od DOS, Windows až po všech Linuxů.Starých vyřazených komponentů,mám plnou bednu.Na Aukru jsem to ani nenabízel.Sem tam to prohlídnu a zavzpomínám. :cry:
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“