Spotřeba

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PixelOrgy

#76 Příspěvek od PixelOrgy »

:-D no fakt, jen jednicka navic :-) foto ted z rozvadova :-)))
Přílohy
IMG_2759.JPG
(91.69 KiB) Staženo 131 x
sis2

#77 Příspěvek od sis2 »

PixelOrgy píše:To je hodne slusny, co v tom je za motor? Ja bych mel jeste pred tim cislem jednicku :-D

Passat kombík, 2.0 TDI/125kW a má najeto přes 240 tis.km
PixelOrgy

#78 Příspěvek od PixelOrgy »

To me prekvapuje jeste vic, cekal jsem mensi motor :-)

Dneska Interlaken -> Zurich (cca 150km) v podstate jen tempomat 80-100-120 a 11.9l/100km... docela rozdil.
sis2

#79 Příspěvek od sis2 »

No a já dnes s panímámou a vnukem k našim a zpátky, celkem 200 km, ale po okreskách na Vysočinu ... a za 4,7 na 100 ... holt na delší trase a po rovině to vychází líp...
Ten common rail-TDI je bezva - i když někteří tady nadávají do dehťáků. Předtím jsem měl taky pašíka, to byl 1,9/96 kW (B5, se vstřikovacím čerpadlem a tryskama) a ten si za stejných okolností bral tak o litr víc.
EKKAR

#80 Příspěvek od EKKAR »

sis2 píše:...
Ten common rail-TDI je bezva - i když někteří tady nadávají do dehťáků. Předtím jsem měl taky pašíka ... (B5, ještě s čerpadlem a tryskama) a ten si za stejných okolností bral tak o litr víc.
Dehťák neboli ropák případně chrocht/turbochrocht není nadávka, to je jen lapidární označení "rasový příslušnosti" danýho vozidla. Jazykově srovnatelný je to se slovem "černoch", "číňan" nebo "cikán". To taky nejsou nadávky. Naproti tomu už třeba "sazomet" případně "pokladač kouřový clony" už jistou impertinenci nesou. Já ale jako klad toho starýho "pédéčka" proti modernějšímu "railu" (čili "kolejnici") dám i menší složitost a tím i cenu samotný instalace včetně nepotřeby DPF filtru respektive katalytický redukce NOx-ů močovinou... Stejně nejlepší na tohle byly starý dobrý "rotačáky" s mechanicky regulovaným vstřikovacím čerpadlem - sice možná měly o trošku vyšší spotřebu, ale zase sežraly bez vysokejch nároků na kvalitu PŘEDPŘÍPRAVY palivovejch látek i ten prokletej řepkovej olej v podstatě v jeho surovým stavu - jen dobře mechanicky vyfiltrovanej, bez dalších chemickejch úprav - a rozhodně od něj nesmrděly tak, jako moderní raily spalující MEŘO ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“