Vysavač ROWENTA Compact SHIT!
Moderátor: Moderátoři
Vysavač ROWENTA Compact SHIT!
Je třeba to mechanicky očistit, nanést kapalinu a horkou páječkou fofrem pocínovat, než se kapalina odpaří. Kapalina je agresívní, tak je potřeba to po pocínování otřít, dát pozor na nezatečení do vinutí a žere to hrot páječky.
- tatramacek
BOBOBO píše:Zaky a podobní , s dnešními povolenými přípravky na doma nelze . Zvláště ne s elchemkem .......
S tím mám prosbu , dva kousky cupalu 6x2cm můžeme postrádat ?
Je to cca 14 dní, co jsem kapalinou z Elchemca bez problémů pájel měděnou licnu k alobalu, před pár lety jsem kapalinou na hliník zase cínoval upadené vývody nějaké obchoďákové autonabíječky, kde si Číňan myslel, že fastony nakrimpované rovnou na hliníkový drát budou fungovat. Tam tedy už nevím, jestli to byla ta z Elchemca, ale byla koupená v GMe. Když jsem ještě modelařil, tak jsem celkem běžně pájel různé trubičky - palivové průchodky na hliníkové držáky, aby to bylo lehké. Pokud se hliník mechanicky očistí a rychle pocínuje s dostatkem kapaliny, aby se nestihla odpařit a pustit k povrchu kyslík, tak pocínování vcelku není problém, tolik mé zkušenosti. Pokud by se měl pocínovat větší Al díl, tak bude problém právě s tou rychlostí, kapalina se přiliš rychle odpaří a hliník stihne zoxidovat, než se díl dostatečně zahřeje.
Hliníkové vinutí u statorů asynchronních motorů se u nás dělalo tak do konce 60-tých let docela běžně. Pak od této "úspory" aspoň u běžných motorů ustoupili. Při opravách se motory často znovu převíjely mědí - možná mám ještě v některé příručce přepočty.mi-ro píše:Al vinutí traf MOTu - dejme tomu, ale v motoru?
S transformátory s Al vinutím jsem se setkal až tak od výkonu 250VA.
- tatramacek