Proteus schéma převod dps

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
markoni
Kontaktovat uživatele:

Proteus schéma převod dps

#1 Příspěvek od markoni »

Zdravím
Nakreslil jsem si jednoduché schéma v proteus s cílem že si udělám desku plošného spoje jenže nevím nebo jsem zapomněl čím to přetáhnout do pcb layout díky
markoni
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od markoni »

Na to jsem už přišel jak to udělat ale teď potřebuji radu jak donutit auto-routera aby se navrhla jen jednostranná deska teď mi navrhuje oboustrannou desku to nepotřebuji.Zkoušel jsem strýčka googla ale nenašel nic .Já vím že to tady bylo určitě probíráno mnohokrát ale moje hlava je děravá :oops: díky
masar

#3 Příspěvek od masar »

V menu Tools - Design Rule Manager - Net Classes navol pouze jednu vybranou vrstvu, např. Bottom Copper.
:wink:
markoni
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od markoni »

Nevím jak na to viz přílohy asi se podivíte jasný nesoulad mezi schématem a pokusem o návrh desky plošných spojů ale nemůžu ten návrh smazat aby si mohl udělat nový vždy když přepnu na desku dps se tam ukáže ten starý jestli mi trochu rozumíte :oops: ještě do toho držím telefon u huby při psání tohoto příspěvku díky
Přílohy
programator2.jpg
Toto potřebuji navrhnout
(205.69 KiB) Staženo 203 x
navrh.jpg
(242.66 KiB) Staženo 201 x
lesana87

#5 Příspěvek od lesana87 »

Kurňa, navrhovat dva dny plošňák na takovej složitej obvod.
Přílohy
pony.jpg
(18.67 KiB) Staženo 246 x
masar

#6 Příspěvek od masar »

Smazat nepovedený spoj jde pravým kliknutím na spoj a potom klik na Delete Route. Smazání celého návrhu vybrat celou desku (tažením přes desku pravým nebo levým myšítkem) a pak klávesou Delete při zapnuté volbě (viz šipka). Pak můžeš routovat znovu.
Přílohy
Ares.png
(53.27 KiB) Staženo 163 x
markoni
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od markoni »

Jak přehodit patici pic12f629 v návrhu například původně na "normální" a tak dále viz příloha díky
Přílohy
proteus patice.jpg
(242.22 KiB) Staženo 117 x
markoni
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od markoni »

Zdravím
Potřeboval bych poradit jak nastavit proteus aby to navrhlo jednostrannou desku ne oboustrannou jak se mi náhodou podařilo navrhnout viz příloha díky
Přílohy
PCB.jpg
(270.76 KiB) Staženo 165 x
masar

#9 Příspěvek od masar »

A přečetl sis moji odpověď výše?
masar

#10 Příspěvek od masar »

Mně to jde takto:

Obrázek

Nový Autoroute se musí spustit až po smazání spojů (nebo vrácení) do fáze "vzdušných" spojů.
markoni
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od markoni »

pro masar: velice mi pomohl ten tvůj gif ale jak dělám tak dělám tak mám tam nejméně 4 propojky a hlavně ti spoje jsou tenké.Protože jsem nenašel návod jak to vyexpedovat do DSN souboru tak tady dávám schéma ze kterého bych potřeboval udělat jednostranný tisčák díky
Přílohy
PCB1.jpg
(289.16 KiB) Staženo 220 x
masar

#12 Příspěvek od masar »

Hlavně to schéma je strašné, kromě toho, že je nefunkční. Ty LED nemůžeš zapojovat mezi B-E tranzistorů, jsou tam pak na nic a ...
Hodnoty odporů jsou pak také špatně...
Než navrhneš spoje, navrhni si správné (funkční) schema. :wink:
markoni
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od markoni »

Já vím že je nefunkční o to v tomto případě nejde pokud se týká Led tak když tam bude tranzistor něco spínat tak tam nedám LED na ten konkrétní výstup , a hodnoty odporu až to budu osazovat tak tam dám hodnoty které tam mají být,akorát jsem nenašel správnou patici pro trimr jak si tak vybavuji tak se prodávají jen na ležato a tu patici jsem bohužel nenašel. díky
masar

#14 Příspěvek od masar »

Jenže když tam některé LED nebo tranzistory nebudou, nemusí pak vycházet propojky...Ale je pravda, že i tak by tam žádné být neměly.
masar

#15 Příspěvek od masar »

Když vyjdeš autorouteru trochu vstříct s rozmístěním součástek, zvládne to i bez propojek. A to jsou tam ještě značné rezervy.
Jak už jsem psal, ty LED současně s tranzistory jsou nefunkční. Pro zachování jejich funkce je lze zapojit do série s bázemi tranzistorů, tzn. použít např. nízkopříkonové (nebo vysokosvítivé), aby do bází nemusel téci velký proud.
Přílohy
pcbfaze123.png
(77.58 KiB) Staženo 155 x
Odpovědět

Zpět na „Poradna“