hi-tech oprava airbagů

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
weed_smoker

#16 Příspěvek od weed_smoker »

Prej mam diagnostiku pár let odstřelenou,asi proraženej budič jednoho z těch dvou drátů.Ať tam z NTB pošle cokoliv,druhej drát visí trvale buď na 1 nebo na 0(nevim,už si nepamatuju kterou,ale ten drát nefunguje,je zaseklej).Aby to prošlo,stálo to nejdřív 600,pak už 2000 a další STK už vozidlo nevydrží,nevyplatí se ho v takovym rozsahu opravovat(rez,hrany,světla,olejová vana...).
Do tý diagnostiky jsem nikdy nic nedával,mám tam jen BATEST s indikátorem minima kapalin(voda v chlazení,mytí skla) a námrazy,pak aparaturu MAC 1kW 2.1 s 1F/20V kondem na přívodu o průřezu 2x10mm²,která je furt vypnutá.Spíš jsem orval původní dráty při zapadnutí,sjetí a dření spodkem o klacky,kameny,sutě,písek,vodu a hlínu.Hlavně bahno nalítá všude a kolem motoru pak oxiduje kde co.
dalik

#17 Příspěvek od dalik »

Kontrolku pytlů připoj paralelně ke kontrolce mazání nebo dobíjení. Po nastartování zhasne...
Líp už bylo.
dalik

#18 Příspěvek od dalik »

Jinak se není čeho bát, na STK se samozřejmě diagnostika nedělá, ani tam žádnou nemají. Diagnostika se dělá pouze na emisích a to pouze motorové řj, kde nesmí být žádná závada, která má vliv na emise (P0000 až P1000). Do ostatních jednotek (airbag, abs apod) se vůbec neleze.
Líp už bylo.
rnbw

#19 Příspěvek od rnbw »

Lenze ona ma zhasnut este pred nastartovanim.
dalik

#20 Příspěvek od dalik »

Jak u kterého auta (značky). Ale tohle nikdo zkoumat nebude :)
Líp už bylo.
EKKAR

#21 Příspěvek od EKKAR »

rnbw píše:Lenze ona ma zhasnut este pred nastartovanim.
U koncernovejch aut naopak svítí kontrolka pytlů nejdýl - a zhasíná až jako poslední. Navíc u modernějších aut má možnost před zhasnutím blikáním signalizovat, že jeden z pytlů je dočasně vypnutej (příklad - převoz mimina ve "vajíčku" zády dopředu na předním sedadle = bag spolujezdce se na to musí vypnout)...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
mamlastron

#22 Příspěvek od mamlastron »

Tenhle obvod má po odčasování sepnout relé a nechat seplý.
https://www.puhy.cz/blog/automaticky-sp ... utomobilu/
Chybějící R na pinu 7 (discharge) zajistí, že cyklus proběhne pouze jednou?

Mám tu normálně cyklující 555, ale po zapnutí je na pinu 3 (výstup) hned napětí a při vypojeným R z pinu 7 se dál nic neděje, takže relé je seplý furt. Nechápu. Co je blbě? Dneska bych to měl mít hotový:)

edit:moment, neodpovídejte, mám blbě zapojený výstupy.
mamlastron

#23 Příspěvek od mamlastron »

Tak už to mám:) Muselo se to prvně zapojit nemántácky a naštěstí jsem teď LEDkou zjistil, že na pinu se objevují obě napětí. Takže není ani potřeba relé.
mamlastron

#24 Příspěvek od mamlastron »

Ano, uhodli jste - mám krásnou novou známečku:)

A mám nový podnikatelský záměr. 8-)
EKKAR

#25 Příspěvek od EKKAR »

mamlastron píše:...
A mám nový podnikatelský záměr. 8-)
No, tak ten si radši nechej pro sebe, ono je někdy lepší nevědět kvůli možnosti věrohodnýho popření ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
mamlastron

#26 Příspěvek od mamlastron »

:lol: Né, to já jen tak škádlím opicajty, který jsou jistě i zde, protože celý internet je totálně profízlovaný.
Ovšem od jednoho překupníka ojetých automobilů vím, že se podobný auta často lidi snaží prodávat, právě kvůli strachu z neprojití na STK a dalšíma velkýma nákladama, viz jeden uživatel výše.
Kvicala_r

#27 Příspěvek od Kvicala_r »

To je ta největší hajzlovina, prodat a mnout si ruce, že sem ušetřil pár korun a dalšího dobráka ať to třeba zabije. Taky už sem padl na pár takových zm*dů, kteří se takto chovají. A nejsou to jen překupníci, ale i opraváři -
už mi kolega ukazoval, jak se mu čidlo bočního pytle houpe na drátkách, protože někomu při opravě bylo zatěžko tam dát nýtovací matku. Takže z tohoto se ani sranda dělat nedá.
yesper26

#28 Příspěvek od yesper26 »

Daj miesto bagu odpor :)
Odpovědět

Zpět na „Poradna“