Skladování kanystru s benzínem

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Neniu

#16 Příspěvek od Neniu »

Ano, v rodiném domě by nebylo co řešit. Navíc v rodiném domku je často nějaká ta "technická" mísnost, nebo kůlna a podobně. Ale v bytovce prostě není.

Kufr auta je malý a už takto je tam dost věcí, které poněkud zavazí a mít tam ještě další kanystr se mi moc nechce. Ona stačí ta bomba na 33 litrů plynu ;-) Do toho ještě nějako potřebné věci, v zimě i nějaká ta sůl a posyp... chtělo by to asi větší auto nebo valník :-D
Jsem na cestě k šípku.
Kremik

#17 Příspěvek od Kremik »

A nebo jinak. Člověk s Tvým myšlením by neměl bydlet v bytě. Znám to, taky jsem si tam svá léta užil.
Neniu

#18 Příspěvek od Neniu »

Kremik píše:Člověk s Tvým myšlením by neměl bydlet v bytě.

Proboha proč? Nejsem zase takové monstrum a se sousedy se snažím vycházet v pohodě :-)
Jsem na cestě k šípku.
Pikofarad

#19 Příspěvek od Pikofarad »

vrky píše:do obyčejné sekačky se nedoporučuje benzín starší dvou týdnů

To je doporučeno pro mix s olejem,dvoutaktní motory.Čerstvá směs zaručí dokonalé mazání.Čistý natural se skladuje ve státních rezervách daleko dýl.I 2roky
Kremik

#20 Příspěvek od Kremik »

Neniu píše:
Kremik píše:Člověk s Tvým myšlením by neměl bydlet v bytě.

Proboha proč? Nejsem zase takové monstrum a se sousedy se snažím vycházet v pohodě :-)

To nebylo myšleno nijak zle. Někomu byt stačí, a někdo se do něj prostě nevejde :-)
breta1

#21 Příspěvek od breta1 »

Pikofarad píše:
vrky píše:do obyčejné sekačky se nedoporučuje benzín starší dvou týdnů

To je doporučeno pro mix s olejem,dvoutaktní motory.Čerstvá směs zaručí dokonalé mazání.Čistý natural se skladuje ve státních rezervách daleko dýl.I 2roky

Myslím, že nejenom mix s olejem.
Zajdi do libovolného servisu pro opravy zahradní techniky a tam ti řeknou, že nenechávat starý benzin ani pro dvoutakty, ani pro čtyřtakty a když, tak tam nalít jakýsi jejich přípravek.
Sám jsem tomu nevěřil, kupoval jsem obyčejný N95, nechával ho v nádrži, až do chvíle, kdy mi ztratil výkon motor od čtyřtaktu na sekačce a též začaly blbnout motorové dvoutaktní pily.
V servisu se mě po opravě hned ptali na starý benzin a řekli, že v sekačce museli čistit karbec ultrazvukem, jinak to nešlo.
rnbw

#22 Příspěvek od rnbw »

To je mozne. Ale do aut sa uz za poslednych 25 rokov karburatory nedavaju. Mne vydrzi benzin v aute tak mesiac, ale niekto ho tam ma aj niekolko mesiacov.
elektrosvit

#23 Příspěvek od elektrosvit »

Přiznám se, že benzin v sekačce na zimu nechávám (řekněme od září) a na jaře (v dubnu) seču. Startují bez problémů, u dvoutaktu jsem žádnou změnu nepozoroval, ale čtyřtakt nemá takový výkon jako s čerstvým benzinem. :oops:
Neniu

#24 Příspěvek od Neniu »

Máme auto na benzín a plyn. Start motoru je vždy na benzín a po splnění podmínek (teplota motoru + otáčky a možná i něco dalšího) si plynové zařízení samo přepne motor na plyn. Nádrž benzínu mi tak vydrží několik měsíců a předpokládám, že dneska natankovaný benzín dojezdím někdy na podzim. Takže půl roku v autě určitě vydrží a auto startuje na první otočení klíčků.

Z této zkušenosti usuzuji, že benzín skladovaný v přívětivějším prostředí než je rozpálená nádrž auta by mohl vydržet klidně rok. Ale zajímalo mě, jestli to má někdo vyzkoušené a, hlavně, jestli někdo neví, jak to doopravdy je s tím obsahem "ekologických" přídavků do benzínů. Jestli v tom dražším (dneska kupovaná Verva 100) je nebo není. Ptát se na pumpě nemá moc smysl, ty paní tomu asi nebudou úplně rozumět.

Z dosavadní debaty tedy usuzuji, že pokud už někdo skladuje benzín, tak naférovku ve sklepě v kanystru a normu či předpisy neřeší. A ten půl rok až rok také tak nějak potvrzujete, takže můj odhad není asi úplně mimo.
Jsem na cestě k šípku.
BOBOBO

#25 Příspěvek od BOBOBO »

Pokud bude v těsném kanystru a ne v nádrži , kde je vždy nějaká přisávací dírka , třeba 10 let se zárukou .
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“