Kufr auta je malý a už takto je tam dost věcí, které poněkud zavazí a mít tam ještě další kanystr se mi moc nechce. Ona stačí ta bomba na 33 litrů plynu
Skladování kanystru s benzínem
Moderátor: Moderátoři
Kufr auta je malý a už takto je tam dost věcí, které poněkud zavazí a mít tam ještě další kanystr se mi moc nechce. Ona stačí ta bomba na 33 litrů plynu
Pikofarad píše:vrky píše:do obyčejné sekačky se nedoporučuje benzín starší dvou týdnů
To je doporučeno pro mix s olejem,dvoutaktní motory.Čerstvá směs zaručí dokonalé mazání.Čistý natural se skladuje ve státních rezervách daleko dýl.I 2roky
Myslím, že nejenom mix s olejem.
Zajdi do libovolného servisu pro opravy zahradní techniky a tam ti řeknou, že nenechávat starý benzin ani pro dvoutakty, ani pro čtyřtakty a když, tak tam nalít jakýsi jejich přípravek.
Sám jsem tomu nevěřil, kupoval jsem obyčejný N95, nechával ho v nádrži, až do chvíle, kdy mi ztratil výkon motor od čtyřtaktu na sekačce a též začaly blbnout motorové dvoutaktní pily.
V servisu se mě po opravě hned ptali na starý benzin a řekli, že v sekačce museli čistit karbec ultrazvukem, jinak to nešlo.
- elektrosvit
Z této zkušenosti usuzuji, že benzín skladovaný v přívětivějším prostředí než je rozpálená nádrž auta by mohl vydržet klidně rok. Ale zajímalo mě, jestli to má někdo vyzkoušené a, hlavně, jestli někdo neví, jak to doopravdy je s tím obsahem "ekologických" přídavků do benzínů. Jestli v tom dražším (dneska kupovaná Verva 100) je nebo není. Ptát se na pumpě nemá moc smysl, ty paní tomu asi nebudou úplně rozumět.
Z dosavadní debaty tedy usuzuji, že pokud už někdo skladuje benzín, tak naférovku ve sklepě v kanystru a normu či předpisy neřeší. A ten půl rok až rok také tak nějak potvrzujete, takže můj odhad není asi úplně mimo.