zesileni sinusoveho signalu z generatoru
Moderátor: Moderátoři
- kenybalboa
zesileni sinusoveho signalu z generatoru
postavil sem si generator sinusoveho signalu z arduina:
http://www.vwlowen.co.uk/arduino/AD9850 ... erator.htm
Nema to zesilovac leze z toho jen 200mv a to bych potreboval vic idealne aspon 4v.
Jelikoz je arduino 5v a nechtel bych delat dalsi zdroj,chtel bych pouzit LM358,ten je nizkonapetovy.
Nasel sem nejake schema na zapojeni oz:
http://automatizace.hw.cz/zpracovani-si ... ch-senzoru
Libilo se mi : Asymetrický přístrojový zesilovač pro zesílení rozdílového napětí můstku.
Nemuzu se nejak dopocitat.
OTAZKA ZNI: Neni tu nekdo , kdo by znal lepsi vyzkousene schema na zesileni signalu jeste lepe s korekci signalu(obdelnik ctverec trojuhelnik- ze sinusovky) a s aktivnima filtrama treba 50 hz na odruseni ze site?Nebo cokoliv co by mi mohlo pomoci?Aspon spocitat ty odpory?
DEKUJI za kazdou odpoved.
A kutilmile - nelituju tě
- monterjirka
Pokud efektivní hodnota, tak by tam musel být rozkmit 4x2xsqrt2, to je cca 11,3V, takže při nějakých "saturačních napětích" na polovodičích je potřeba napájení minimálně 3-násobek efektivní hodnoty
A nebo pokud to bude v nějakém rozumném frekvenčním rozsahu, dalo by se to zesílit "méně" a dát tam trafo
Až se mi sejdou díly a bude čas, pokusím se oživit. Já plánuju to DDS hnát až k 10M, proto jsou ty komponenty trochu rychlejší a v děliči za AD je i možnost dokompenzování - pokud by to bylo třeba. Nevýhoda je symetrické napájení 15V + 5V pro AD a atmegu.
- Přílohy
-
gener A+9850.jpg- (217.07 KiB) Staženo 195 x
-
zesilovač AD9850.jpg- (125.55 KiB) Staženo 268 x
A kutilmile - nelituju tě
- kenybalboa
- Přílohy
-
tranzistorzes.JPG- (12.57 KiB) Staženo 225 x
- weed_smoker
Napájení symetrické 12V. Výstup naprázdno.
Zesilovaný signál není vůbec připojen. Potenciometr osazený nemám.
Na výstupu DC Bias (NCV 2904) mi napětí chodí v rozsahu -12 at 12V.
Na výstupu LM je ale stále + 12V bez ohledu na nastavený bias (a nekmitá).
Neinvertující vstup je na zemi. Na invertujícím mi napětí leze až k 3V při vytočení biasu do maxima, což mě vede k doměnce, že je OZ KO.
Deska je správně, kond z ZV sem vyhodil - bez změny.
Teď nemám náhradní operák v SO po ruce
- Přílohy
-
OZ.jpg- (33.19 KiB) Staženo 181 x
Kvicala_r píše:Na výstupu LM je ale stále + 12V bez ohledu na nastavený bias (a nekmitá). Neinvertující vstup je na zemi. Na invertujícím mi napětí leze až k 3V při vytočení biasu do maxima, což mě vede k doměnce, že je OZ KO.
. . . zkus odpojit RF2 a R30 (prázdný vstup), CF dát 100pF a musí být na výstupu 0 V.
. . . v opačném případě je v háji OZ.