Zkus to bazickými 2-2,5 a proud tak 60-70 A. A ujasni si odkud kam to budeš vařit a kam zapojíš zemnící kabel do té GAMY 166. Tu mám nakonec taky a samostmívací helmu používám naprosto bez problémů spolu s brýlemi . Je to hlavně o tom, jak ji nastavit.
Jak svařovat na okraji materiálu?
Moderátor: Moderátoři
Právě v rohu bych se bál více strusky od rutilek než od bazických, ale možná je to jen moje zkušenost z vlastního lepení.
Příště zkusím vařit do kopce, protože ta struska mě fakt zlobí.
Ještě by mně zajímalo, jestli je získaná dovednost (svařování) něco jako plavání či jízda na kole (už se to umí jednou provždy) a nebo se bez tréninku schopnosti ztratí.
Mně se osvědčily kyselé elektrody E-K103. Koutové svary a tlusté materiály se mi s nimi dobře dělaly. Mají prý řídčí ten svarový kov tak tam dobře zateče. Ale zase když byl tenký materiál a mezera hrozilo že se to propálí a proteče.
Jinak pokud používáte rutilovou elektrodu E-R117 tak ta přímo není vhodná na koutové svary, má prý hustý svarový kov a hrozí že řídká struska se zavařuje do svaru. S ní mi koutové svary nešly, byly housenky jen po stranách a uprostřed struska, přímé svary ušly. Ale zase tenké materiály(plechy) se hned tak rychle nepropálily jako s kyselou elektrodou.
Ale jak píšu, jsem jen občasný laik...