Výroba DPS doma, UV osvitka
Moderátor: Moderátoři
Výroba DPS doma, UV osvitka
Malé DPS si většinou přežehluji a takto velké jsem zatím nikdy neřešil. Dnes jsem se dostal do problému, že na menší DPS se prostě nedostanu z vícero důvodů a rozdělení na více menších je díky výkonnové náročnosti také nevhodné.
Jako vhodná metoda mě napadla fotocesta, problém však je, že nemám UV osvitku, ale někde mám schovanou výbojku, ze které se po rozbytí baňky UV získat dá, jenže si zas nevím rady se stavbou osvitky - jak vysoko by měla výbojka být a musím mít "stěny" pro odraz UV záření nebo stačí otevřená a pouze nějaký plech nad výbojkou + patřičná ochrana zraku ? Jen dodám, že s fotocitlivým DPS není problém a čistý DPS také ne, z těchto důvodů se mi nechce DPS objednávat za velké peníze třeba na plosnaky.cz, kde bych zbytečně platil co mám.
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pokud máš k té výbojce tlumivku, můžeš ji použít. Nemusí být v bedně, ale je velmi důležité osvětlovat ze stále stejné vzdálenosti.
- tiktak1953
Medzi ostatnymi vlaknami kde ponukaju svoje sluzby sa to tazsie hlada.Mozno sa mylim ,som tu len ked nieco surne a rychlo zhanam.
-------------------------
Ta stranka co dal zaky ,ani nefunguje.
Jeden kus udělá levněji (bez masky a vrtání) i kterákoliv menší místní firma, např Plosnaky.cz.
http://www.apama.cz/
- elektrosvit
Plošňáky.cz vyrábí pouze spoje bez masky a potisku, z povrchových úprav jenom stříbření nebo lak. Ovšem ceny jsou pro amatéry příznivější.
Požadovaná deska 250×200mm by v nejlevnější variantě vyšla na 645Kč, v případě 5ks jako u číňana 609Kč/ks. Případné vrtání +0,2Kč za otvor, frézování +150Kč nebo individuálně. Příprava výroby a dat se neúčtuje.
- elektrosvit
Ale spoje na některé konstrukce z AR které má ve větším množství na skladě vyjdou celkem levně. Jednoduché obvody jako zdroje se stabilizátory apod lze s výhodou převzít z některých publikovaných konstrukcí a deska pak vyjde na pakatel.
- Jarous
- Kontaktovat uživatele:
Zaky píše:www.allpcb.com , taky jsem dříve vyráběl doma, exponoval jsem to horským sluníčkem. Pokud to nespěchá, tak z Číny to máš za tak malé peníze a na profi úrovni, že se s tím opravdu naprosto nevyplatí doma patlat.
Presne tak, pokiaľ sa jedná o dvojvrstvový plošák tak www.pcbway.com, ceny sú veľmi priaznivé, vrátane dopravy.