Stabilizovaný zdroj 12V/3A s proudovým omezením (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
Stabilizovaný zdroj 12V/3A s proudovým omezením (přesunuto)
Nabízí se stavba G400, ale pro dané parametry mě přijde zbytečně složitá. Navíc dva podobné zdroje už provozuji. Nevěděl by někdo o relativně jednodušší konstrukci? Jediné, co bych fakt potřeboval, je jemně nastavitelné proudové omezení (od cca 50 mA). Max proud by stačil i třeba 2A.
Díky za přínosné příspěvky
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
S malou úpravou ho mám postavený a funguje dobre.
Viac som popísal tu
https://svetelektro.com/modules.php?nam ... cd48036276
- Přílohy
-
Zdroj 0-40V 2A ARA12 85.png- (56.93 KiB) Staženo 471 x
- monterjirka
723 nekdě v šupleti mám, taky by to možná stálo za to.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Nezkoušela jsem ho stavět, nemám L200.
- Přílohy
-
Zdroj s L200.png- (15.88 KiB) Staženo 367 x
- elektrosvit
S tím zapojení z AR A12/85 bylo potíží víc než dost. Rozhodně nestavět podle původního návodu. Úpravy popsal Belza v Electusu 98.
K čemu ten zdroj hodláš používat? Pokud k oživování, tam by bylo dobrý, aby zdroj uměl regulovat od 0V. Což 723 ani 317 jednoduše neumožňuje. Potom přichází v úvahu již zmiňovaná G400 nebo tohle. Má s tímhle někdo zkušenosti? Je to nejspíš tohle zapojení.
- Přílohy
-
PE1296.PNG- (83.14 KiB) Staženo 336 x
Bohužel si nevzpomenu co za ročník, ale jako výkonový tranzistor je tam MJ15003, podle toho to poznáš.
Je určitě lepší si to nejprv postavit na bastldesce a dopilovat podle potřeb, příp. i rozdělit regulaci omezení na hrubě-jemně.