Smart lavičky na ZČU s IP13

Příspěvky, které svou "duchaplností" přesahují možnosti toho fóra.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Achab

#16 Příspěvek od Achab »

Jak tam ty děcka strkají prsty je fakt na pováženou. Ale aspoň tam mají celý seznam "realizačního týmu" - v případě úrazu je nemusí příslušné orgány dlouho hledat.
dobrman

#17 Příspěvek od dobrman »

no je se na co těšit, jeden z titulků předchozích článků:
"...Vynálezy nového plzeňského univerzitního centra míří i do vesmíru... "
:D
Celeron

#18 Příspěvek od Celeron »

Přestaňte mlátit slámu a dejte podnět na prošetření na http://plzen.cz/firma/institut-technicke-inspekce-pobocka-plzen-600/
Myslím, že bude docela šrumec, už jsem jednomu jejich zásahu z povzdálí přihlížel. Skončilo to pro autora pěkným flastrem a pobytem v klíčovým průmyslu po dobu dvou let, § 273 – Obecné ohrožení z nedbalosti T.Z. 40/2009 Sb. |
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Mysteri

#19 Příspěvek od Mysteri »

No neviem, ale v tej Plzni sú tie školy ,,na vysoko" nejak divné. Najprv právnici.... a teraz toto z elektro ??? Ale, počkajme si, čo k tomu povie ,,náš bastlírny" učastník(čka)...
P.S. Ja viem, my na SVK máme tiež veľkých magorov,(napr. univerzita Alexandra Dubčeka - Trenčín), tak už radšej držím držku a neberte to ako provokáciu. PROSÍM :wink:
lesana87

#20 Příspěvek od lesana87 »

Ta lavička je naprosto bezpečná, dyť je v ní Ardujíno. :?
weed_smoker

#21 Příspěvek od weed_smoker »

To je integrovaná funkce odhánění spících ožralů a pennerů.Jenom stačí,aby se mu vylilo na sloupku lavičky pivo a lavička ho sama vykopne.Spíš to bude fungovat jen do chvíle,kdy to nejakej vtipálek šlusne naschvál drátem.Pak třeba začne lavička hořet nebo vyletí půl kampusu až ve trafačce.
Yarda1

#22 Příspěvek od Yarda1 »

Jestlipak ta lavička má "ES Prohlášení o shodě" a na štítku to správné CE?
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... &id=64259l]
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
radioelectrum

#23 Příspěvek od radioelectrum »

měli to spíše provést jako elektrické zkušební křeslo. Přes sadu odporů by se do něj zavedlo vysoké napětí. Sadou přepínačů by žák volil odpovědi na otázky, a pokud by byli správně tak by to přežil...
Jinak to nemusíme vidět v Plzni s těmi elektro odchovanci tak špatně. Třeba takový Karel Gott elektriku nezapojuje, tak doufejme že si z něj vezmou příklad i další...
PLV

#24 Příspěvek od PLV »

Roveridere, jak jsi určil to krytí IP 13? První číslici bych ještě bral ale ta trojka mi moc nesedí. :-)
Netřep se mnou!
Elektro_ZCU

#25 Příspěvek od Elektro_ZCU »

Pokud vím, tak tohle mají být pouze prototypy, které ještě mají doznat změny do začátku školního roku.
Byly určeny jenom pro slavnostní představení laviček, a nyní budou odebrány, dodělány a upraveny.
Nejsou momentálně ani zapojeny.
Určitě by bylo lepší autorům přímo napsat konstruktivní kritiku a prodiskutovat to s nimi, a ne tady trollit na stránkách...
Přijde mi dost zvláštní se tady smát, místo aby někdo stejné postřehy napsal přímo autorům.
roveride

#26 Příspěvek od roveride »

Prvoplánovým odhadem který v byl ale asi trochu nadsazenej :-D
říkal sem si že by při 60° deštíku věšákem na vnitřek zásuvky přímo voda netekla :-)

Jinak update z dnešního dopoledne:
Obrázek

Obrázek
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od ZdenekHQ »

Dokážu si představit oddělovací trafo v kombinaci s nějakou ochranou, ale v praxi jsou dnes všechny mobily na 5V, tak proč tam není USB s nějakým krytím? To je bezpečně bezpečné napětí, pokud tam nebude spínanej zdroj bez přizemnění.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Elektro_1

#28 Příspěvek od Elektro_1 »

Pokud se jedná o prototypy, nepřijde mi to tak tragické. Věřím, že to doladí. Design té první je pěkný. Druhá je příšerná.
Celeron

#29 Příspěvek od Celeron »

Elektro_ZCU píše:Přijde mi dost zvláštní se tady smát, místo aby někdo stejné postřehy napsal přímo autorům.

Jestli jseš opravdu ze Západočeský univerzity a máš něco společnýho s elektrikou, tak bys měl sám vědět, (případně autoři tohodle díla) jak má vypadat elektroinstalace ve venkovním prostředí kde se navíc pohybuje hlavně laická veřejnost a na Bastlírně by nebylo o čem psát. Tohle si opravdu žádá o bonz na ITI.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
EKKAR

#30 Příspěvek od EKKAR »

Elektro_ZCU píše:Pokud vím, tak tohle mají být pouze prototypy, které ještě mají doznat změny do začátku školního roku.
Byly určeny jenom pro slavnostní představení laviček, a nyní budou odebrány, dodělány a upraveny.
Nejsou momentálně ani zapojeny.
Určitě by bylo lepší autorům přímo napsat konstruktivní kritiku a prodiskutovat to s nimi, a ne tady trollit na stránkách...
Přijde mi dost zvláštní se tady smát, místo aby někdo stejné postřehy napsal přímo autorům.
Tady trefená husa nejen zagágala, ale přímo zařvala jak prokopnutá kráva ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Hvjezdná pjechota“