Jak stáhnout obsah těchto obvodů?
Moderátor: Moderátoři
Jak stáhnout obsah těchto obvodů?
Kolegovi se podařilo zaheslovat velmi drahou desku do jistého výrobního zařízení. Výrobce neumí heslo odstranit jinak, než výměnou desky za 45tis.Kč.
To by byl hodně drahý omyl.
Máme možnost si desku zapůjčit z jiné mašiny a napadlo mě, že by jsme BIOS té desky prostě překopírovali. Jde o identické kusy.
1.Je taková operace vůbec možná?
2. Je nutné čipy odpájet z desky? Předpokládám že ano a ani by mi to nevadilo, kdyby čip nebyl "bráněný" těmi smd součástkami.
3.Poradíte, čím je přeprogramovat?
Velmi děkuji.
- Přílohy
-
chipy.jpg- (45 KiB) Staženo 340 x
Původní nastavení nás netrápí, s tím si poradíme.
Ten programátor lze koupit i tady? Nemůžu měsíc čekat než mi přijde.
Tak nedá, ale našel jsem ho v UK.
Chci to nejdříve zkusit sám, až tak levej nejsem a není to zdaleka poprvé co se někdo dostal do podobné situace. Přikryji ty smd součástky alobalem a zkusím ty obvody odpájet horkovzduškou.
Jinak chlapi, blbá otázka, ale jaký je rozdíl mezi těmi čipy..jeden je 1405, druhý 1408. Prošli jsme desky ve skladu a na jiné mašiny mají desky většinou jenom jeden čip, takže je jasné co měnit.
Máme dokonce jednu vadnou stejnou desku, která má osazený jenom U1 čip.
BIOS nebo obslužný program se dá rozdělit do dvou pamětí?
Ještě zkoušíme sehnat stejnou desku vadnou, že by jsme jenom vyměnili čipy. Každopádně nějaké řešení pro tyhle případy mít musíme, protože se to stává hlavně zákazníkům, že si zaheslují mašinu nebo zkusí na vlastní pěst upgrade a on se nepovede.
Ten programátor nekopíruje obsah paměti tak jak stojí a leží?
Tam by šifrování nemělo vadit ne?
Jak je to ale v tvem pripade netusim.
Co je to za stroj? Opravdu tam ma takovy stupen ochrany nejaky vyznam, nebo te jen odbyl nejaky dealer?
Programátor možno zhotovit též podomácku (na pracovišti).
Zdejší kolega RayeR vytvořil vlastní SPIPGM.
Vyzkoušeno, spokojenost.
Datové linky posiluji 74HC244, s trvale přizeměnými piny 1 a 19 (output enable 1 a 2).
Stačil by jakýkoliv opakovač (nebo dva negátory za sebou).
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Dělám tu práci půl roku a všichni tu jsou zvyklý klopit peníze za repasovaný díly od výrobců, ikdyž jsou tam kolikrát banální závady. Posledně deska za 22tis. měla dva nafouklý kondíky a byla nestabilní.
Mašina je ještě asi 3 měsíce v záruce a prostě není na výběr. Je to tiskový stroj.
Omlouvám se lesaně, myslel jsem, že tu je jen pánská společnost.
Risknu ten programátor. Není co ztratit.