Jak stáhnout obsah těchto obvodů?

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

DIP som tusim este nerobil, bud SO8 alebo tie vacsie SMD.
Zaky

#17 Příspěvek od Zaky »

Taky jsem v minulosti programoval Rayerovým programátorem, také jen přes sletovaný bastl do portu, také SOIC. Stalo se mi, že některé paměti potřebovaly pořádný kondík do napájení a to na opravdu krátké přívody, prakticky naletovat rovnou přes pouzdro, jinak se zapsaly nesmysly. Tím samozřejmě nemyslím, že bych neměl zablokované napájení vůbec. Pokud budeš vyčítat paměť, tak toto proveď několikrát a porovnej obsahy, pokud by něco nesedělo, je to varování, že něco nefunguje spolehlivě. Výhodou programátoru minipro je, že když ho koupíš i s paticemi, dáš SOIC do patice a nemusíš se babrat s pájením drátů na vývody, což sice samozřejmě bez problémů jde a mnohokrát jsem to tak dělal, ale je to prostě zbytečná pakárna.
Kvicala_r

#18 Příspěvek od Kvicala_r »

Taková jednoduchá bastldeska, nebo adapter je neocentitelným pomocníkem. Sám sem si jich do přířezu pár nechal dodělat. Na Ali najdeš kdovíjaké a ty peníze za tu útratu určitě pro pohodlnost a spolehlivost stojí...
marat

#19 Příspěvek od marat »

Tak včera proběhla celá akce s výměnou čipů na deskách. Přistoupili jsme k tomu, protože nemáme zatím programátor a byla to nejjednodušší cesta k výsledku. Jedné desce jsme změnili verzi biosu, aby bylo jasné, že došlo k výměně.

Nicméně, čipy vyměněny, obě desky naběhly a .... heslo je uloženo jinde.. :(
Situace je stejná jako před výměnou. Celou desku jsme znova prohlédli, ale všechny ostatní součástky už mají tak malá pouzdra, že je nereálné něco zkoušet bez speciálního vybavení a hlavně je to moře čipů.

Mají to dobře ošetřené prevíti. :(
Zaky

#20 Příspěvek od Zaky »

Co je tam za tak malá pouzdra? EEPROM existují i v pouzdře SOT23-6, tak je potřeba se podívat ještě po těchto pouzdrech, jsou-li nějaká. Mohou být samozřejmě i v menších pouzdrech. Nahraj sem případně slušnou fotku celé desky, podumáme, kde by se heslo ještě mohlo skrývat :-)
marat

#21 Příspěvek od marat »

Já nejsem slaboproudař, ale pokud něco blbě vidím i pod mojí lampičkovou lupou co má asi 5x čočku, tak je to mimo můj zrakový skill. :) Pak už je to na hodináře.

My už nemáme čas.Deska musí zítra zpátky do mašiny a půjčená majiteli. Má je kolega. Řeknu mu, ať zkusí udělat foto, ale z mobilu to bude asi stát za houby.

Většina součástek už je opravdu malinká, jako ty smd na úvodní fotce.

Je otázka, jak to má výrobce řešené, když to neumí sám obejít, dokud nemá desku v ruce.
Zaky

#22 Příspěvek od Zaky »

Výrobce chce prodat novou desku, vyřešit by to uměl určitě, ale finanční motivace je jasná.
termit256

#23 Příspěvek od termit256 »

Je mozne, za je heslo ulozene v eeprom v nejakem mcu ,rtc... co je na desce
Zaky

#24 Příspěvek od Zaky »

V RTC by to bylo ještě dobré, v MCU pak naopak dost špatné :-(
masar

#25 Příspěvek od masar »

Zeptám se hloupě: Co je to za CNC, typ stroje, výrobce... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“