Toroid sat anténa T 55

Zkušenosti a problémy s příjmem analogových i digiálních signálů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BIDLO

#16 Příspěvek od BIDLO »

salora píše:Díky o tom vím ,já spíš chci vědět jak se to zapojuje v kombinaci DiseqC přepínače a Dreambox přijímačem, na You Tube žádná ukázka nastavení jednotlivých LNB není tak to zkouším tady od někoho co už takovouto sestavu používá a má s ní zkušensti.
Zatím používám léta všude jen motor s DiseqC SG2100.

Já si sehnal přepínač EMP S16/1 PCP-W3 a přes Diseq 1.1 perfektní. Můžu doporučit. Ale toroidku pouze kvůli rádiím a ještě k tomu honit nějaké staré DVB-S transpondéry, no nevím. To je jak s dělem na vrabce.
salora

#17 Příspěvek od salora »

To:BIDLO hm no to máš sice pravdu ale na druhou stranu jakýpak dělo,DM7000S mám dokonce ladem v šuplíku ležet 2 ks /jeden mi daroval kolega/ a co s tím apson na hraní a experimentování např. s tou T 55 apod.
Dal jsem za něj když se začali prodávat kolem 25 tisíc dnes nové verze už jen kolem 4-5 tisíc ale i to se mi zdá u tak velkoseriové výroby /navíc zaběhnuté léta u výrobce DreamMultimedia/ dost.
Nj hold doba jde neúprosně dopředu a ta se zastavit nedá.
Jinak používám na chatě 1xDM500HD+DM800se a doma DM8000HD ale už i ti zanedlouho půjdou do kytek.Nejdéle asi fungující receiver by u mě na chatě PH6010 šla na něm rovněž emulace a dalo se s tím docela vyřádit.
Nějaké foto jsem přece jen našel,za to poslední dole se omlouvám ,zmrvil jsem ho omylem při zmenšení a uložil takže finito.
Přílohy
Master Focus 55 zmensena.jpg
(281.99 KiB) Staženo 238 x
detail úchytu LNB ofsetky 120 zmenšení.jpg
(299.93 KiB) Staženo 232 x
celkový pohled ofsetky 120.jpg
(287.3 KiB) Staženo 241 x
Master Focus 55 zadní část zmrnvena.jpg
(282.88 KiB) Staženo 246 x
Kvicala_r

#18 Příspěvek od Kvicala_r »

U té třetí fotky se mi zdá, jako by LNB nepřijímalo odraz od paraboly. Dost zvláštní tvar apertury, která je jakoby směrovaná místo dozadu před...

Jo DM 7020 mám doma na skříni taky dva funkční kusy. Ale hraní už sem vzdal..
salora

#19 Příspěvek od salora »

Ano to je ta anténa / u nás defakto nikde k vidění a nikde neprodávaná/ na tzv. Gregorry principu ,mrzí mě a omlouvám se že už mám ve své složce fotek jen tyto /udělám nové a pošlu sem/.Je to jen detailní snímek toho přírubového LNB o čemž jsem se již zmínil v úvodu/asi 5 článek .Bohužel tam není vidět ještě ta další malá parabolka před ozařovačem odrážející soustředěný kužel přijímaného signálu do LNB samotného.
Kvicala_r

#20 Příspěvek od Kvicala_r »

Pak je jasny i to umístění LNB na ráhně. Asi je to taková obdoba Cassegrain antény - jen se vše odehrává před velkým zrcadlem...
Je tohle lepší než obyč offsetka? Musíš mít poměrně precizní dva odražeče.
salora

#21 Příspěvek od salora »

Ano to je ta anténa / u nás defakto nikde k vidění a nikde neprodávaná/ na tzv. Gregorry principu ,mrzí mě a omlouvám se že už mám ve své složce fotek jen tyto /udělám nové a pošlu sem/.Je to jen detailní snímek toho přírubového LNB o čemž jsem se již zmínil v úvodu/asi 5 článek .Bohužel tam není vidět ještě ta další malá parabolka před ozařovačem odrážející soustředěný kužel přijímaného signálu do LNB samotného.
http://www.satlex.de/de/satcom_gregory-pic_12.html
http://www.satfocus.de/Pay-TV-Anfrage-S ... ::427.html
https://www.ariasat.de/gregory-doppelfo ... -90cm.html
Až na tu cenu to jsou jinak suprovní antény .
Odpovědět

Zpět na „Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV, FM a dalších“