Philiops 37PFL5322D/37- dokumentacia
Moderátor: Moderátoři
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"
V obvode predregulátora je na hlavnom filtračnom elektrolyte C907 stabilných 375V, takže predpokladám, že predregulátor funguje.
Máte nejaké nápady, čo by mohlo byť poškodené?
Podľa schémy, jedná sa o zdroj z linkytustrana 52
Pozeral som, že obvod TEA1507 má množstvo doplnkov ako kontrolovanie magnetizačného prúdu transformátora alebo plynulý nábeh zo stby (6kHz) do kvázi-rezonančného módu na max 175kHz.
Pamätám sa, že raz som podobný problém riešil, a v tom prípade nepomohla ani kontrola a postupná výmena všetkých pasívnych súčiastok navôkol.
Skúsil som vymeniť aj TEA1507, no to vtedy nepomohlo.
Pomohlo až pridanie rezistora priamo z 300V vetvy, ktorý preklenul vnútorný prúdový zdroj napájajúci vnútornú elektroniku integrovaného obvodu. Zrejme mal obvod zvýšený prúdový odber?
- Ivan_Ryger
O mäkkosti napájania IO resp. jeho príliš vysokej spotrebe príliš neuvažujem, lebo predpokladám, že je napájaný z tej istej vetvy ako predregulátor PFC, ale kedze som schému nepozeral, nemusí to tak byť.
- Ivan_Ryger
- Ivan_Ryger
Čo z toho plynie?
Pre mňa to znamená skontrolovať či má naozaj R949 (asi je to jeho popisné číslo - neviem to dobre prečítať) 0,15 Ohm. Nachádza sa medzi source mosfetu Q901 a usmerneným mínusom.
Väčšinou načatý tento odpor (keď má vyššiu hodnotu) spôsobuje mäkkosť zdroja.
- Ivan_Ryger
- Ivan_Ryger
Pozerám, že tá schéma nie plne súhlasí, pretože na mojich pozíciách IC902 a 904 sú tie isté IO.
Takže žeby impulzné trafo? Takúto chybu by som videl po prvýkrát.
Ivan
- Ivan_Ryger
Už som sa stretol s chybnými transformátorčekmi v meničoch CCFL podsvietenia, ktoré boli vodivé za studeného stavu a tenučké vinutie sa prerušilo v dôsledku teplotnej rozťažnosti až po zahriatí, no toto by pre mňa bola novinka.
- Ivan_Ryger
Podla schémy sú tam jednosmerné transily, takže síce môžeš zmerať ich priepustný smer, ale to ti istotu dobrého kusu nedá.
- Ivan_Ryger
Zhruba namerané Q na vývodoch primárneho vinutia bolo nad 100. Merané HP4275A pri 40kHz 4- vodičovou metódou, sériové zapojenie R-L, budenie 1V.
Bližšie informácie o indukčnostiach pridávam v obrázku v prílohe, trafo je orientované vývodmi navrch.
- Přílohy
-
trafo_0001 (002).jpg- (125.3 KiB) Staženo 284 x