Já měl na W98 můj první USB flash Kingstone Data Traveler 512MB a k tomu byl dodanej na disketě spejšl ovladač jen pro ten disk. Jiný USB flash se na něj nerozeznaly.
Tak jsem na Windows 98 aplikoval Kingston_DataTraveler_Win98, f12dti, Win98Drv1130_8.2, umss. Jedna fleska Kingston DataTravel 2GB a druha Good a neco k tomu taky 2GB. A nepovedlo se. V systemu usb radic a jeste neco bylo videt a ok ale problem byl ze fleska byla jako nezname zarizeni. a nebo u jednoho balicku ovladacu byla fleska jako mass storage ale zase s chybou ovladace. Po instalaci ovladace restart a misto restartu pouze chybove okno a nasledovalo ode me tvrdy restart. A x dalsich potizi, kdo mel 98 a pamatuje, tak vi. Tak 3 hodky prace i s hledanim na netu. Dost odkazu je uz nenavratne pryc. Nakonec jsem vytahnul disk ven. Rozborka a zborka snad 20 minut. Mel jsem to udelat hned ale zase jsem si rikal ze by to bylo zbabele a ze si u toho zavzpominam. Misto kurzoru vcela, hlaska Nyni muzete pocitac vypnout, chybova okna pri vypinani systemu, pan sponka v ms office a par dalsich drobnosti.
Já jsem před časem na podobně staré stroje instaloval Win ME a nechal jsem nainstalovat všechny dostupné aktualizace. Vše k naprosté spokojenosti. Největší problém byl sehnat instalačku a k ní key kód.
Ano, ME su lepsie - je to vlastne evolucia Windows 98. Drivery funguju z 95 aj 98, ale ma to mnohe veci vylepsene, napriklad tu nativnu podporu USB diskov. Pouzival som ich dost dlho, potom som presiel na Linux namiesto XP.