Stará domovní studánka-jak to funguje

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Charos

#31 Příspěvek od Charos »

Té mamince - doktorce - bych tedy nevěřil ani acylpyrin...vodou se leptospiróza (tzv. krysí horečka) přenáší - pro znalce viz Foglar...EM.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Leptospir%C3%B3za
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od ZdenekHQ »

Ona byla traumatolog v úrazovce. Takže taky nenosila v hlavě všechno. Ale pravdu opravdu neměla, každopádně jsme všichni přežili.

Studnu jsem tuším 2x vyčerpal až do dna a prolil kanystrem sava. Pak jsem nějaký čas chodil pro vodu k hydrantu, protože jsem zakázal to pít.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
EKKAR

#33 Příspěvek od EKKAR »

Do studny se dávalo nehašený vápno a pak existoval přípravek na bázi koloidní formy lapisu lazuli = dusičnanu stříbrnýho zvanej SAGEN. Toho stačila ampulka nalitá do kýblu vody, dobře rozmíchat a nalejt do studny - opakování bylo doporučený nejdřív po čtvrt roce, obvykle ale stačilo jen 1x ročně ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od ZdenekHQ »

Děda šel tou cestou stříbrných solí.

Dneska i doktoři už experimentálně používají i koloidní zlato, ale tím léčí trošku něco jinýho. Oficiálně to asi někomu vadí.
]
EKKAR

#35 Příspěvek od EKKAR »

Zlato funguje na revmatismus, revmatickou horečku a na degradativní bolestivý změny s revmatismem související. U stříbra se ale bere jeho slouhodobej antibakteriální účinek i v kovovým stavu - mezi trampama se traduje, že stříbro v podobě přívěsku při ponoření do vody z ní udělá pitnou. Běžně dostupný "tabletky do vody" pro cestovatele, vojáky, expediční cestování atd samozřejmě na principu Ag soli fungujou, ale ten přívěsek nošenej na krku je fakt trochu hoaxoidní ... :lol: :lol: :lol: :lol:
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od ZdenekHQ »

Nevím, co té vdané "holce" je, ale říkala, že má v sobě už zlata o váze snubního prstýnku. Na revma moc nevypadá, ale jsem rád, že žije.
]
EKKAR

#37 Příspěvek od EKKAR »

Ono revma nejsou jen bolavý kolena - revmatismus je choroba (bohužel) s celotělovou působností a podobně jako třeba roztroušená skleróza v počátečním stádiu nemá výrazně bolestivý nebo jinak omezující projevy - a když se pak jednou "vyrazí" je většinou na léčbu pozdě, protože to už se projeví ty degenerativní změny ...
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“