TV Sencor s DVD jaké chassis? vyřešeno - SD

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
wlezley

TV Sencor s DVD jaké chassis? vyřešeno - SD

#1 Příspěvek od wlezley »

Dobrý den, poradí někdo jaké je to chassis nebo podle čeho hledat service manuál? Jsou tam odpařené dvě SMD součástky hned za vstupem ze zdroje (červeně zakrožkováno) 12V - TV nereaguje na podněty. Jde jen o snahu tu TV probudit, pokud to nebude smrtelná nemoc :-) Nechci brát profíkům práci ale po telefonu mě dva vyfuckovali, aniž pacienta viděli a dohadovali se o ceně :-( Děkuji za každou radu.
Přílohy
SLT2253DVD_2.jpg
(136.27 KiB) Staženo 250 x
Naposledy upravil(a) wlezley dne 15 zář 2017, 18:39, celkem upraveno 1 x.
DELONG

#2 Příspěvek od DELONG »

V tom bude nejaký turek :wink: . Zrejme VESTEL .
S tej mizernej fotky ťažko povedať. Nájdi si číslo MB-du . Alebo to lepšie vyfoť.
warp

#3 Příspěvek od warp »

Něco z řady L2M16, bude to schované v oblasti PCMCIA slotu (pod plíšky) nebo jako u mě i přelepené. Posílám orientační obrázek desky bez slotu a krytu procesoru, není osazen ext. 12V konektor - napájení vnitřkem. Já to měl ve výrobku AKAI 22"AX2224HDT2DV, což bude skoro stejné jako Sencor.
Přílohy
circuit_diagram_of_l2m16_03__821.pdf
základní schema
(291.38 KiB) Staženo 212 x
03_161.jpg
Deska L2M16(03) z webu.
(67.42 KiB) Staženo 194 x
wlezley

#4 Příspěvek od wlezley »

Tak opravdu, bylo v tom slotu, jsem se málo ohnul a špatně díval :-) Vypadá, že i schéma sedí. Externí zdroj, většina problémů co plní SD a stejně to nevyřešily. Snad to bude jen v tom napájení, dál si netroufám. Moc díky za ochotu
Přílohy
chassis.JPG
(132.32 KiB) Staženo 178 x
Naposledy upravil(a) wlezley dne 03 srp 2017, 10:59, celkem upraveno 1 x.
warp

#5 Příspěvek od warp »

Tady http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ight=l2m16 je moje diskuze ohledně zmíněné TV.
wlezley

#6 Příspěvek od wlezley »

Pánové, můžu mít ještě jednu prosbu? Kde bych zjistil hodnoty součástek? Jedná se mi o pohřešovanou SMD indukčnost L24, hned na vstupu 12V, která se odpařila. Na zbytku součástek jsou hodnoty většinou čitelné ale třeba D1105, D1104, kudy vede cesta?
Heno

#7 Příspěvek od Heno »

Cievky asi nevyhoreli z ničoho nič, tak kým sa nepokúsiš zistiť čo toho príčinou ani to nemá zmysel meniť.
wlezley

#8 Příspěvek od wlezley »

Vyletěla jen jedna a původní, externí zdroj tlačí 22V naprázdno. Když ho zatížím 5W žárovku, přestane fungovat. Předpokládám, že on je příčina a pokud ne, netroufám si jít dál, nemám na to :-(
Přílohy
zdroj_12V.jpg
(88.98 KiB) Staženo 176 x
Heno

#9 Příspěvek od Heno »

suché kondíky v tom adapteri.
No ale ked to poletovalo medzi 12-20V tak určite za tou cievkou zahučalo na maine niečo ďaľšie a to je to čo som písal, že treba posúdiť predtým ako nahradíš cievku a zapojíš iný 12V zdroj.
Takže príčinu by sme mali a dôsledky teba ešte zmapovať.
wlezley

#10 Příspěvek od wlezley »

Mapovat není co, trasa je jasná. Vyměním cívku za korunu a připojím jiný zdroj. Pokud nepomůže, budu hledat opraváře v dosahu buzoly :-) Což bych udělal hned, kdybych o nějakém věděl :-(
Heno

#11 Příspěvek od Heno »

Tak nás neotravuj, keď nemáš záujem hladať chybu.
wlezley

#12 Příspěvek od wlezley »

Ty jsi hustej ... já ti slušně napsal, že si dál netroufám. Třeba proto, že na to ve svém věku už nevidím. Tak promiň, že jsem vás otravoval, pán velkomožný :-(
Heno

#13 Příspěvek od Heno »

Toto si myslím je poradna pre tých ktorí hlavne chcú nájsť a odstrániť závadu svojpomocne a niekto ako ja rád pomáha nasmeroval zakladatela témy k úspešnej oprave vlastnými silami.
Zdôrazňujem že k oprave, nie k výmene kompletu.

Opravár opravuje-hladá príčinu a dôsledky a následne ich odstraňuje.

Menič-mechanik len mení staré diely za nové a na to mu stačia peniaze, takže nepotrebuje nikoho pomoc.

Ty podla toho čo som zistil si jeden z tých, ktorí nemajú záujem z akéhokoľvek dôvodu pátrať kde je pes zakopaný, len zvažujú či sa to "oplatí".
Alergia na tento typ osôb, je príčina môjho chovania...

Napísal som to celkom slušne, netreba si zamieňať slušnosť s úprimnosťou a pretvárkou.
wlezley

#14 Příspěvek od wlezley »

Chci poděkovat jezeveci (jezevcovi vypadá stejně blbě, sorry:-) za pomoc. Nejspíš přepětí, blesk, špatně odvedená práce odpolední směny, čínský naturel ... no prostě, procesor měl kár a byl uložen na SD. Zůstal solidní zdroj a kus plexi z LCD. Zalejeme to burčákem :-)
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“