Windows 10 Creators Update
Moderátor: Moderátoři
Před aktualizací bylo vypnutí normální.
JiriTom píše:Nastavení - Systém - Napájení a režim spánku - Další nastavení napájení - Nastavení tlačítek napájení - a tam nastavit, co má dělat tlačítko Napájení na PC...
PC se ti asi jenom uspává, ale nevypíná.
Ano, asi tak. Ale tlačítko napájení s tím nemá asi nic co dělat, ostatně je to první, co jsem udělal. A jeho funkce je správná.
- Přílohy
-
nastavení.jpg- (53.84 KiB) Staženo 102 x
pravým na myši klik na Start a dát Správce zařízení a u Myši a jiná zařízení, u Síťových karet, Klávesnic a USB zařízení a prohlédnout u nich, jak je nastaveno Povolení probouzet počítač.
Zapínat to může nepatrný pohyb myši nebo "rozruch" na síťové kartě...
EDIT: ale i tak platí, že se ti to asi nevypíná, ale uspává
JiriTom píše:Tak potom zkusit jít do:
pravým na myši klik na Start a dát Správce zařízení a u Myši a jiná zařízení, u Síťových karet, Klávesnic a USB zařízení a prohlédnout u nich, jak je nastaveno Povolení probouzet počítač.
Díky JiriTom a pepik9, bylo povoleno spustit počítač myší. Asi se volba nastavila při poslední aktualizaci. Snad už to bude OK.
Já jsem si před instalaci 1703 udělal pro jistotu Bitovou kopii předchozí verze 1607. Data a fotografie si zálohuji samostatně zcele pravidelně.
Po instalaci mi vše funguje, jen se mi vymazal ovládač pro tiskárnu HP3820 a nový systém si nainstaloval vlastní ovládač, který nefunguje.
Ten problém je už od W8. HP má na svých stránkách postup jak nainstalovat náhradní ovládač pro HP970CSe, který funguje pro HP3820 u W8 a se všemi verzemi W10. Po jeho instalaci do 1703 mi tiskárna opět funguje.
Takové detaily že Windows defender má jiný vzhled a že přístup k některým nastavením je jiný neřeším, jen se musím to nové naučit.
Mám teprve pár dní čistou instalaci Win 10 v. 1703 a zatím všechno funguje bez problémů. Většinu původních aplikací jsem odinstaloval a zakázal co se dalo. Edge nepoužívám a Windows update jsem zatím zakázal. Aktualizace případně doinstaluju až po zkušenostech dalších uživatelů.
Jinak když se na Plochu dají "zelené kopečky" z XP a pomocí prográmku "Classic Shell" upraví nabídka Start, dá se na ty desítky zvyknout.
- Přílohy
-
WIN 10.jpg- (56.25 KiB) Staženo 104 x