Windows 10 Creators Update

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
JiriTom

#31 Příspěvek od JiriTom »

markoni: Jak jsi to tedy udělal: nechal jsi tu aktualizaci CU proběhnout a jedeš s tím ?
markoni
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od markoni »

Ano nechal jsem to proběhnout a zatím jedu s tím když to nebude nějak střečkovat tak to nechám tak ale nechvalme dne před večerem :D uvidíme díky
Standa99

#33 Příspěvek od Standa99 »

Sice jsi tu měl rady, vrátit se k předchozí verzi, ale nedělej to. Standardně je od MS podpora cca 20 měsíců, u 1507 skončila v březnu, u 1511 skončí za měsíc a pokud jsi tam měl 1607, tak bys byl na jaře bez podpory.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
markoni
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od markoni »

Pochopil jsem to dobře že Microsoft nás nenechá oddechnout, já jsem myslel že bude těchto "akcí" jednou za uherský rok a oni nám nedají spát? 8O
Standa99

#35 Příspěvek od Standa99 »

Ano pochopil jsi to správně, letos na podzim bude nejspíš další upgrade, nyní jsi totiž nainstaloval verzi 1703 z března.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
satam

#36 Příspěvek od satam »

Asi jsem divnej, ale dnes ráno se mi W10 aktualizovaly na W10 Creators Update a kromě toho, že jsem musel obnovit tapetu plochy, nedošlo k žádnému jinému problému a W10 jedou úplně stejně jako před updatem.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od jjilek »

Tak jsem nechal aktualizaci před asi 14 dny proběhnout, ale nedovedu si vysvětlit jeden problém. Vypnu PC standartním způsobem, PC se vypne. Sebemenší pohyb myší nebo klávesnicí PC znovu zapne. Pokud ale po tomto "řádném" vypnutí během nevyžádaného zapnutí ještě při POSTu počítač vypnu natvrdo tlačítkem, tak se znovu myší nezapne. Podobně, pokud PC po vypnutí odpojím od sítě a znovu zapnu do sítě, tak se myší nespustí.
Před aktualizací bylo vypnutí normální.
JiriTom

#38 Příspěvek od JiriTom »

Nastavení - Systém - Napájení a režim spánku - Další nastavení napájení - Nastavení tlačítek napájení - a tam nastavit, co má dělat tlačítko Napájení na PC...

PC se ti asi jenom uspává, ale nevypíná.
pepik9

#39 Příspěvek od pepik9 »

Nenašlo by se nakopnutí tady ?
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od jjilek »

JiriTom píše:Nastavení - Systém - Napájení a režim spánku - Další nastavení napájení - Nastavení tlačítek napájení - a tam nastavit, co má dělat tlačítko Napájení na PC...
PC se ti asi jenom uspává, ale nevypíná.

Ano, asi tak. Ale tlačítko napájení s tím nemá asi nic co dělat, ostatně je to první, co jsem udělal. A jeho funkce je správná.
Přílohy
nastavení.jpg
(53.84 KiB) Staženo 102 x
JiriTom

#41 Příspěvek od JiriTom »

Tak potom zkusit jít do:
pravým na myši klik na Start a dát Správce zařízení a u Myši a jiná zařízení, u Síťových karet, Klávesnic a USB zařízení a prohlédnout u nich, jak je nastaveno Povolení probouzet počítač.

Zapínat to může nepatrný pohyb myši nebo "rozruch" na síťové kartě...

EDIT: ale i tak platí, že se ti to asi nevypíná, ale uspává
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od jjilek »

JiriTom píše:Tak potom zkusit jít do:
pravým na myši klik na Start a dát Správce zařízení a u Myši a jiná zařízení, u Síťových karet, Klávesnic a USB zařízení a prohlédnout u nich, jak je nastaveno Povolení probouzet počítač.

Díky JiriTom a pepik9, bylo povoleno spustit počítač myší. Asi se volba nastavila při poslední aktualizaci. Snad už to bude OK. :)
Brozicek

#43 Příspěvek od Brozicek »

Tak si pročítám toto vlákno. Co člověk to jiná zkušenost, někdo po instalaci verze 1703 nemá problémy, jiný z toho šílí.
Já jsem si před instalaci 1703 udělal pro jistotu Bitovou kopii předchozí verze 1607. Data a fotografie si zálohuji samostatně zcele pravidelně.
Po instalaci mi vše funguje, jen se mi vymazal ovládač pro tiskárnu HP3820 a nový systém si nainstaloval vlastní ovládač, který nefunguje.
Ten problém je už od W8. HP má na svých stránkách postup jak nainstalovat náhradní ovládač pro HP970CSe, který funguje pro HP3820 u W8 a se všemi verzemi W10. Po jeho instalaci do 1703 mi tiskárna opět funguje.
Takové detaily že Windows defender má jiný vzhled a že přístup k některým nastavením je jiný neřeším, jen se musím to nové naučit.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od jjilek »

Jak se po Creatoru nastaví znovu čeština v Edge? V nastavení jazyků čeština chybí..
Achab

#45 Příspěvek od Achab »

Opravu by údajně měla řešit poslední aktualizace KB4038788 z 13.9.2017.

Mám teprve pár dní čistou instalaci Win 10 v. 1703 a zatím všechno funguje bez problémů. Většinu původních aplikací jsem odinstaloval a zakázal co se dalo. Edge nepoužívám a Windows update jsem zatím zakázal. Aktualizace případně doinstaluju až po zkušenostech dalších uživatelů.

Jinak když se na Plochu dají "zelené kopečky" z XP a pomocí prográmku "Classic Shell" upraví nabídka Start, dá se na ty desítky zvyknout.
Přílohy
WIN 10.jpg
(56.25 KiB) Staženo 104 x
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“