_luky_ píše:Já ti prozradím, proč se do toho nikomu nechce:
1) nemáš projekt. Tedy není vůbec jasné, co vlastně chceš (to je obvykle ta nejsložitější část).
2) chceš věci, které nejsou úplně standartní. Příklad: jsem elektroinženýr, ale spárovat dva bezdrátové moduly od ABB podle návodu mi trvalo přes dvě hodiny (nejasně napsaný návod). Kdo by to zaplatil elektrikářovi?
3) Chceš "nestandartní" řešení bez zálohy v podobě možnosti to někdy bezbolestně předělat na klasiku. Příklad: jak dlouho vydží baterka ve vysílači a je nutné to potom párovat? Kdyby jednou ročně bylo potřeba vyndat panel z podhledu a na štaflích to tam párovat, tak bych si jako řemeslník hodil mašli.
1) Kdybych projekt měl udělal bych si to sám, na to už bych nepotřeboval firmu... At firma dodá řešení na míru, já jim to zaplatím, v tom přeci nevidím problém ...
2) Spekulativní... DO cokoliv už dnes není nic extra, ani žádný nadstandart. Navíc firmy co to prodávají a montují musí mít nějaké povědomí o tom jak to namontovat a udělat.
3) Ty baterie mají vydržet minimálně dva roky, když se koupí kvalitní, předpokládám že i déle. U RF DO co mám porůznu doma na LED pásky, panely a svítidla jsem měnil baterii snad jen na dvou ovladačích, ty nejstarší tu mám už víc jak pět let... A to je systém z aliexpressu za osm dolarů
Ale i kdyby se musela měnit co rok baterie, je to jen o tom vyndat ze všech ovladačů baterie a napárovat to s přijímačema, to je otázka maximálně na dvě hodiny ...