Calex - regulace přepouštění

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Aleš J

Calex - regulace přepouštění

#1 Příspěvek od Aleš J »

Mám na chalupě starší jednokompresorovou cladničku CALEX se samostatným malým mrazáčkem (typ C205 + M45). V mrazáku je -18°C, ale v chladničce +12°C. Dá se někde poštelovat přepouštění, aby se snížila teplota v chlaničce? Díky.
Radix

#2 Příspěvek od Radix »

A ten řiditelný termostat v ledničce nefunguje?
Aleš J

#3 Příspěvek od Aleš J »

Ano, ternostat je funkční. Měl jsem ho i rozdělaný. Je tam nějaký šroubek na seřízení. ale dosáhl jsem akorát toho, že v mrazáku bylo -21°C a akomresor stále jel, ale v chladničce bylo 12 až 14°C.
galjo

#4 Příspěvek od galjo »

ked je vadné tesnenie na dverách chladničky tak tam nižšiu teplotu nedosiahneš. (hlavne teraz v tom horku)
Aleš J

#5 Příspěvek od Aleš J »

Neporadí alespoň někdo znalý,jak je řízeno přepouštění chladiva do výparníku chladničky? Je tam elektromagnetický ventil řízený termostatem dle teploty v chladničce (který přepouští chlad z mrazáku) a druhý termostat spouští kompresor dle teploty v mrazáku, nebo je ventil pevně nastaven na rozdíl teplot?
miroja

#6 Příspěvek od miroja »

Nie som odbornik na chladnicky, neporadim Ti presne, ale spominam si, ze pred polrokom/rokom ? sa tu uz podobny problem riesil. Vtedy sa to tusim uzavrelo ako problem s upchatym vyparnikom. Skus pouzit carovne tlacitko Hledat. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“