Digitronové hodiny dle AR 74
Moderátor: Moderátoři
Ale otec rozumně usoudil, že by nebylo dobré, nechat mě s tím zapálit barák
Menší, tuším 50W "kopyto" s výměnnými hroty, původem ze SSSR, jsem si asi jako 13-letý za ušetřené kapesné/výdělky koupil sám.
Sada v plochém, lakovaném překližkovém kufříčku stála do stokoruny! Kromě pilin z výroby v něm bylo myslím 5 různě silných hrotů, větší cívka cínu, pájecí pasta, kalafuna, jakási divná smradlavá houba na čištění, skládací stojánek, plochý pilníček i šroubovák na výměnu hrotů.
No nekupte to za ty prachy! Byl jsem jak v Jiříkově vidění, podobná československá 50W páječka stála skoro dvě stovky samotná...
Objevil jsem to úplně náhodou v nějakém improvizovaném "ruském koutku" na Prioru ve Zlíně. Taky funguje dodnes, jen s dávno vyměněným přívodem.
Ovšem typická ruská práce - tělísko výborné, ale na rukojeti přetoky bakelitu takové, že jsem se o ně hned pořezal
Jak jsem si později všímal, tak Rusové měli obecně u všech elektrovýrobků nějakou bezpečnost vždycky tak nějak u prdele..
Ale když jsem se ptal ukrajinců, tak tvrdili, že to tak nemaj (tím mysleli v současnosti).
Používají se vůbec v té daleké cizině ty francouzské zkratky, nebo se to musí vysvětlovat jinými slovy???
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
A kutilmile - nelituju tě