k: motor do B4
Moderátor: Moderátoři
k: motor do B4
- vladimirek
Vladimír
volej s předstihem na 603743678, v týdnu jsem do 14:15 v práci.
Motorek B4
- Přílohy
-
20170816_190717.jpg- (112.94 KiB) Staženo 181 x
(Jenom jestli nedopadnu jako kdysi s monitorem
Jenys> Novej? Za kolik?
Děkuji za odpověď Honza.
S řemínkem nevím, mám dlouho jednu B4, co jsem ji kdy zapnul tak jela, co jsem s ní prováděl v době pořízení už si nepamatuju, ale nějakou chvíli jsem se v ní povrtal, to vím.
Teď jsem se stal majitelem druhého kousku a protože je možná i v lepším stavu než ten můj původní (vzhledově určitě, krom spodního krytu), je mi líto ho jenom kvůli motorku nechat na díly.
Obecně by kulatý měl jít, možná i 4hranný, oba se budou o řemenici opírat ve dvou bodech. Někam jsem taky dával kulatý místo hranatého a nebyl s tím problém.
- elektrosvit
O nabízené věci mám ovšem zájem dál, protože těžko odhadnout, jak dlouho ty spoje vydrží.
Provedení toho vinutí je ovšem zajímavé. Měl jsem za to, že motorek má dvě vinutí. Nemá, má tři, všechny zřejmě rovnocenné, zapojené do hvězdy. Vlastně je to třífázový motor
Každá ze tří cívek je vinuta dvěma dráty zapojenými v sérii, končí spojeny do jednoho uzlu. Uvnitř kostry cívky jsou otvory, kde jsou jednotlivé spoje, skroucené a pocínované, volně zasunuty. Jedná se o sedm spojů. Jeden uzel, tři (snad středy) cívek, a tři konce cívek napojené na přívodní vodiče. Pokud spoje vytáhnete, asi už je nevsunete zpět, překáží základna motorku. Vše je přístupné až po odstranění krycího papíru, což se bez poškození vinutí těžko někomu podaří. Ale pro případnou nouzovou záchranu motorku je to dobré vědět.