Smyčka do trafopáječky
Moderátor: Moderátoři
Smyčka do trafopáječky
dá se někde sehnat za rozumnější cenu tohle:
https://www.ges.cz/cz/slp-ll-12-GES07700140.html
Např. na ebay, v zahraničních eshopech a pod.? Nevím, jak se řekne anglicky "smyčka do trafopáječky"...
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Na SMT bych to nikdy nepoužil, i když v dobách nouze jsem letoval GasFety tak, že jsem tu smyčku pořádně nahřál, pak jsem to vypl a zbytkovým teplem zaletoval. Byla to prasečina, ale fungovalo to. Hrot se musel drátem spojit s krabičkou, jinak ten tranzistor šel do háje i tak.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
JiriTom píše:Tu smyčku z odkazu jsem kdysi taky ze zvědavosti koupil. Po pár dnech jsem ji sejmul. Nedalo se s tím dělat. Klasika - pocínovaný měděný drát obalený silikonem a vždy nově odizolovaný na jednu smyčku je nejlepší.
Ale díky tomuto vláknu jsem to na pájku znovu dal a zkusím to...
Taky jsem to zahodil... dělám s trafopájkou dost často psí kusy a ty věčné smyčky na to nejdou použít.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Věčné hroty mají výhodu i v tom, že můžu pájet skoro jak chci a pájku nepřehřeju. S měděným drátem byla strašná otrava.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Já s tím přepálením na smyčce počítám, protože to používám jen na extrémní úkony.
Já zase třeba dost nerad pájím s odporovou páječkou (zkoušel jsem TESLA ERS50 a teď mám ERSA MF300). Zvyknul jsem si, naučil se s tím, ale trafo mně prostě sedí víc a v létě nepálí do ruky.
Čistit se svařovaná smyčka musí furt, a já z toho rozhodně nedělám vědu- natavím- projedu mezi prstama- seškrábnu rozmázló pájku z prstů a hodím ji na zem.
Cowley píše:Replaceable Tip for Soldering gun
thx
Ale nejhorsi bylo,kdyz se mi na trafopajce zlomil kabel a jeste jsem nemel mikropajku-jak mam na mikrospinac pripajet zakraceny kabel,kdyz jedinou pajku potrebuju opravit:-)
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ten steakovej efekt, kdy jsem čistil hrot pájky prsty znám, ale to byl hřích mládí. Dnes to už nedělám...
Taky znám jednoho poměrně zoceleného muže, co schytal ode mě "odkydnutí" kousku cínu na tenký letní gatě a vyletěl až ke stropu. Dodnes na to vzpomíná.