Mobil v Lubuntu
Moderátor: Moderátoři
Mobil v Lubuntu
Lubuntu 16.04. Chci posílat fotky, nahrávky z telefonu do PC přes USB. Spojím kabelem a tel. hlásí nabíjení přes USB. Zároveň se v lsusb objeví:
Bus 003 Device 005: ID 0e8d:0002 MediaTek Inc.
Po odpojení mobilu, řádek zmizí. Znamená to, že PC USB port detekuje kartu v mobilu? Karta-mikroSD. Správce souborů a MC nic nevidí.
Dle sdělení prodejce má PC vidět kartu jako flash disk. To ovšem nevěděl, že mám Linux. Přenos z mobilu do PC přes BT je funkční, ale jde pomalu. Nějaká rada?
P.S. Mobil Swissvoice SV39.
Nejsem vůbec Linuxář, ale tipnul bych to na chybějící nebo špatný ovladač.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Jde nastavit (některé telefony se ptají po připojení, já to mám v nastavení telefonu), aby se karta připojovala jako mass storage. U mého telefonu to znamená, že mobil musím mít při připojení zapnutý, Android pak kartu odpojí ze svého systému a namapuje jako USB storage pro PC. Pak se to i v Linuxu objeví jako běžná flashka.
- pocitujlasku
Dalsi problem som mal s mp3 prehravacom. Ak som nakopiroval priamo na kartu, tak mu obcas trvalo aj hodinu, kym pochopil, ze su tam nove skladby a spustil synchro. v rezime mtp som s tym problem nikdy nemal.
Lepsie by bolo rozbehat mtp na lubuntu, vtedy data idu cez android a ma ich pod kontrolou.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
I kdyby totiž jádro tohle USB zařízení neznalo, vypíše minimálně jeho USBID, ale to se nestalo.
Podle výrobce sice USB komunikace možná je, ale jeho firmware asi stloukali Čiňani na koleně (viz ty chyby a chybějící položky v menu), proto je možný, že zprasili i USB, který teď může sloužit leda na nabíjení.
Je tady ještě jedna možnost - ty kabely, co máš, můžou bejt pouze dvoufousový, prostě datový vedení v nich není přítomno. Jestli chceš, v sobotu se můžu stavit s mým kabelem, kterej zaručeně čtyřfousovej je.
P. S.: Pro ostatní - jedná se o tzv. hloupej telefón bez OS.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill