Náhrada zdroje v PC

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od forbidden »

Počítač nebyl na stole, ale "ve stole", v takové té šachtě vedle jedné bočnice. Osobně jsem to neviděl, ale zřejmě šly nějaký plamínky ze zdroje vzadu z větráku. Nijak vysoce nepravděpodobný se mi to nezdá. Možná to bylo i pod vrstvou prachu, co já vím.
xsc

#17 Příspěvek od xsc »

satam píše:Ony už se nějaký čas zdroje v PC nemontují nahoru, ale naopak dolů, takže není divu, když se zdroj přehřívá, že se přehřívá i ten stůl.
Podle mě se do většiny skříní stále montují nahoru, těch se zdrojem dole je menšina.
EKKAR

#18 Příspěvek od EKKAR »

Není to zas tak dlouho, řešil jsem drnčení větráku v PCzdroji - byl sice namontovanej nahoře, ale fukar měl zapojenej i našroubovanej tak, že hnal vzduch od zadní stěny skrz sebe dovnitř "kejsky" = evidentně typ pro umístění dolů. Což taky nakonec znamenalo vylágrování loziska, zatíženýho v opačným směru a drnčení vrtule o mřížku, protože to pachatel týhle změti nezjistil a namontoval ho nahoru ... Nakonec se koupil novej zdroj.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
dvorak

#19 Příspěvek od dvorak »

Ještě doplňuji - obrátil jsem se také na prof. servis, kde mi nabídli zdroj 450 W za 581 Kč.-. Takže i profici montují levné zdroje.
p32

#20 Příspěvek od p32 »

Ale tady snad nejde vůbec o to, jestli je levný. Prostě pár lidí si myslí, že dražší znamená také kvalitnější. Na nový PC s větším odběrem na VGA a CPU se samozřejmě dává zdroj s větším výkonem a účinností a proto také dražší, ale zdroj 350-450 W za 5-7 stovek pro starý PC udělá své 2 roky službu naprosto bez problémů a po záruce je to tak jak to říkávám. Přijďte po 3 letech a já vám za 6 stovek dám úplně nový a ten starý vyčistím a máte ho jako 100%ní rezervu. Zatím se nikdo neozval ani v tříleté záruce a ani po ní.
Ano, PC se zdrojem někde ve skřínce může časem být zadělaný prachem a ten může blafnout, ale ještě jsem neslyšel o zdroji, který normálně začal hořet. Většinou šlahne do zkratu, vyleti pojistky a pokud uživatel-debil to párkrát ještě zapnu, tak si podělá (už sám) i základní desku a HDD.
A zdroje se stále montují nahoru do skříní, dolů je pár atypů.

Spíše bych bral, že se bude diskutovat o velikosti ventilátoru, protože takový 12 cm velký je tichý, odvětrá vše a většinou s nimi nejsou problémy aspoň 8 let. To je většinou doba, kdy si uživatelé chodí pro nový PC, že prý jim ten starý už vše nestíhá. Chce to asi vymyslet kurvítka na těch 5-6 let. Ale že by za tu dobu někdo brečel, že má asi levný zdroj, tak to se mi ještě nestalo. :lol:
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od forbidden »

Každej máme jiný preference, když rozdělám noname zdroj za 400,- a zdroj od trochu slušnýho výrobce za 800,-, rozdíl je většinou vidět hned. Kupujte si a osazujte co jen chcete, však každý zboží má svýho kupce. Nemám potřebu se s někým hádat a obhajovat svý názory.
dvorak

#22 Příspěvek od dvorak »

Ten původní zdroj Micas byl větší , větrák 12 cm. Akyga má vetrák jen 8 cm.
Krakis

#23 Příspěvek od Krakis »

Jen je potřeba zkontrolovat jednu věc, která již může být problém. Původní ATX napájení bylo 20pinové, pak přibyly další 4piny.

Také existuje redukce 20-24.pin.Dával jsem jí do staršího počítače,který jsem stavěl děckám ze školky.
rnbw

#24 Příspěvek od rnbw »

Mnohe zdroje maju tie 4 piny oddelitelne. Ak nie, tak ten 24-pinovy konektor ide zasunut aj do 20-pinoveho, len vedla neho musi byt volne miesto.
dvorak

#25 Příspěvek od dvorak »

Tak zdroj jsem vyměnil, problém s konektorem nebyl - deska má 24 pinů,
počítač šlape, pravda, větrák je trochu hlučnější, ale to nevadí.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“