TTL obvody DG74xx- výrobce?

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Michal22

TTL obvody DG74xx- výrobce?

#1 Příspěvek od Michal22 »

Dělám pořádek v součástkách, narazil jsem na TTL obvody DG74xx. A nemůžu najít výrobce. Neví někdo? Jen tak pro zajímavost...
Na 99% něco z RVHP...
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ZdenekHQ »

Asi je to jen shoda, používám DG409 a to je Intersil.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Michal22

#3 Příspěvek od Michal22 »

To asi ano.
Tohle jsou zásoby od kolegy, který dělal počítadla už za totality.
Mám tady DG74157 a DG74174.
Možná ještě něco potkám.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
danhard

#4 Příspěvek od danhard »

To bych do toho nepletl, to jsou analogový multiplexery.
Dej fotku, jsou to nějaký RVHP hnoje, nejlíp když to zahodíš :D
Michal22

#5 Příspěvek od Michal22 »

Ale jo, stejně to půjde jednou do pece.
Možná dřív jak já, ale v případě, že to bude až po mě, tak to určitě bude vzápětí :D
Potisk hrůza, ale vývody i po těch letech krásně stříbrné, nezoxidované. Narozdíl třeba od MH74xx.
Přílohy
DG74xx.jpg
(45.28 KiB) Staženo 169 x
danhard

#6 Příspěvek od danhard »

Co to je vidíš, datecode taky a víc to nemá cenu řešit :)
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

Nebyli to "DG" Bulhaři? UCY používali Pšonci - Unitra, PC na konci byl tuším Uherskej Videoton, dederóni měli svoje DxxxD, Rusi K155xxx a K561xxx, β s číslem Rumuni ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Michal22

#8 Příspěvek od Michal22 »

Ekkare, možná jo.
Já mám někde katalog dovozových součástek z RVHP, ale jako na sviňu jsem jej už delší dobu nepotkal.
Jinak xxxxPC jsou snad taky Rumuni, ne?
Cowley

#9 Příspěvek od Cowley »

V sobotu kouknu do knihovničky u rodičů. Taková modrá kniha to byla. :)
EKKAR

#10 Příspěvek od EKKAR »

Taky jsem koukal, ale prefix DG jsem nenašel. Co jsem našel, tak katalogový hodnoty proudů TTL hradel jak vstupní, tak výstupní pro různý úrovně.
Pro řadu TTL byly garantovaný hodnoty VSTUPNÍHO proudu -1,6mA při přivedení log.0 (= proude teče ven ze vstupu!) a +40µA při log.1 o napětí 2,4V nebo až 1mA při napětí 5,5V. Jako výstupní proud je definovaná hodnota zkratovýho proudu 18 až 55mA, u hradel označenejch jako výkonový (7437, 7440) potom 18 až 70mA. Kde u výstupního proudu TTL hradla sebral ten trotl LžiUčitel maximální hodnotu 400µA, jak se tady snažil nedávno nám všem u případu napájení LEDek výstupama TTL hradel nablejt do hlav, to opravdu nevím ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Jarous
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Jarous »

Mohla by to byť Juhoslávia, niekedy za socíku sme servisovali ich terminály a tam ich bolo hodne.
EKKAR

#12 Příspěvek od EKKAR »

Mohla - protože se od nich nedovážely součástky jako takový samostatně, ale už hotový smontovaný moduly nebo subsestavy. Proto ani nejsou jako samostatný integráče v katalogu - protože jednak se od Jugošů tyhle konkrétní typy na trh nedovážely (dovážel si je maximálně jako spešl ND ten konkrétní odběratel těch kompletů) a druhak byly v rámci RVHP vyráběný už někým dalším - třeba Pšonkama nebo Dederónama, respektive jejich ekvivalenty mohly klidně vyjíždět z linky v Rožnově nebo v Piešťanech ...
Cowley

#13 Příspěvek od Cowley »

V katalogu "Dovazene soucastky ze zemi RVHP pro rok 1990" to neni.
Jsou tu SSSR, NDR, MLR, PLR, BLR, RSR a Cina.
Kod DG zadny.
sinclair

#14 Příspěvek od sinclair »

Taky jsem to nikde nenašel, ani v knize "Technické údaje polovodičových součástek - výběr ze zemí RVHP" z roku 1980, ani jinde.
Ten potisk ale vypadá hodně podobně, jako měly maďarský šváby.
Klidně to mohly být nějaké účelové, průmyslové série.
PavelFF

#15 Příspěvek od PavelFF »

EKKAR píše:...Pro řadu TTL byly garantovaný hodnoty VSTUPNÍHO proudu -1,6mA při přivedení log.0 (= proude teče ven ze vstupu!) a +40µA při log.1 o napětí 2,4V nebo až 1mA při napětí 5,5V. Jako výstupní proud je definovaná hodnota zkratovýho proudu 18 až 55mA, u hradel označenejch jako výkonový (7437, 7440) potom 18 až 70mA.Kde u výstupního proudu TTL hradla sebral ten trotl LžiUčitel maximální hodnotu 400µA, jak se tady snažil nedávno nám všem u případu napájení LEDek výstupama TTL hradel nablejt do hlav, to opravdu nevím ...
On měl pravdu. Vzal to v katalogu nebo možná ve škole v učebnicích. Výstupní proud TTL hradla v úrovni H (teče ven) je opravdu podle specifikace jen 400uA a při úrovni L je to 16mA (teče dovnitř). Z toho taky plyne , že logický zisk =10 , jelikož sám uvádíš vstupní proud H hradla +40uA a -1,6mA.

Zkratový proud (18 až 55)mA ti je celkem k prdu, když potřebuješ mít na výstupu H.
Odpovědět

Zpět na „Součástky“