TTL obvody DG74xx- výrobce?
Moderátor: Moderátoři
TTL obvody DG74xx- výrobce?
Na 99% něco z RVHP...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Tohle jsou zásoby od kolegy, který dělal počítadla už za totality.
Mám tady DG74157 a DG74174.
Možná ještě něco potkám.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Možná dřív jak já, ale v případě, že to bude až po mě, tak to určitě bude vzápětí
Potisk hrůza, ale vývody i po těch letech krásně stříbrné, nezoxidované. Narozdíl třeba od MH74xx.
- Přílohy
-
DG74xx.jpg- (45.28 KiB) Staženo 169 x
Já mám někde katalog dovozových součástek z RVHP, ale jako na sviňu jsem jej už delší dobu nepotkal.
Jinak xxxxPC jsou snad taky Rumuni, ne?
Pro řadu TTL byly garantovaný hodnoty VSTUPNÍHO proudu -1,6mA při přivedení log.0 (= proude teče ven ze vstupu!) a +40µA při log.1 o napětí 2,4V nebo až 1mA při napětí 5,5V. Jako výstupní proud je definovaná hodnota zkratovýho proudu 18 až 55mA, u hradel označenejch jako výkonový (7437, 7440) potom 18 až 70mA. Kde u výstupního proudu TTL hradla sebral ten trotl LžiUčitel maximální hodnotu 400µA, jak se tady snažil nedávno nám všem u případu napájení LEDek výstupama TTL hradel nablejt do hlav, to opravdu nevím ...
A kutilmile - nelituju tě
A kutilmile - nelituju tě
On měl pravdu. Vzal to v katalogu nebo možná ve škole v učebnicích. Výstupní proud TTL hradla v úrovni H (teče ven) je opravdu podle specifikace jen 400uA a při úrovni L je to 16mA (teče dovnitř). Z toho taky plyne , že logický zisk =10 , jelikož sám uvádíš vstupní proud H hradla +40uA a -1,6mA.EKKAR píše:...Pro řadu TTL byly garantovaný hodnoty VSTUPNÍHO proudu -1,6mA při přivedení log.0 (= proude teče ven ze vstupu!) a +40µA při log.1 o napětí 2,4V nebo až 1mA při napětí 5,5V. Jako výstupní proud je definovaná hodnota zkratovýho proudu 18 až 55mA, u hradel označenejch jako výkonový (7437, 7440) potom 18 až 70mA.Kde u výstupního proudu TTL hradla sebral ten trotl LžiUčitel maximální hodnotu 400µA, jak se tady snažil nedávno nám všem u případu napájení LEDek výstupama TTL hradel nablejt do hlav, to opravdu nevím ...
Zkratový proud (18 až 55)mA ti je celkem k prdu, když potřebuješ mít na výstupu H.