Jak se zbavit elektrostatického náboje u kávomlýnku Krups?
Moderátor: Moderátoři
Jak se zbavit elektrostatického náboje u kávomlýnku Krups?
Zkoušel jsem např. všelijaké triky, ale marně. Podlaha je plovoucí, mlýnek stojí na uzeměné mikrovlnce, jeho přívod je dvoužilový (otočení vidlice nepomohlo), změna obutí a oblečení nepomohlo, změna umístění mlýnku či tření nádobky nepomáhá. Při mletí jsem zkoušel všelijaké kokotiny - jako např. držet se vodovodu a mlýnku - vše marně.
Neměl někdo podobný problém, nebo neporadil by někdo co s tím. Hlavně mě štve ten "bordel na pracovišti" při přípravě kávy.
A kutilmile - nelituju tě
"Pracoviště"-to je kuchyň = kuchyňská linka
Protože kafe je pochutina a používá se přímo jako potrava, úmyslně neuvádím v podstatě nejjednodušší prostředek, kterej by se dal použít, respektive píšu ho jako poslední - jeho použití je nehygienický. Jde o namazání všech vnitřních povrchů plastovejch dílů práškovým grafitem - tak, aby vzniklej povlak odváděl statickej náboj ...
A kutilmile - nelituju tě
Asi to opravdu bude vlhkostí-nevlhkostí kávových zrn. Já si je totiž sám pražím a když je léto, tak to nemá vlhkost jako v zimě. Asi blbost. Tak nevím, zkusím alobal (zkoušel jsem měděnou smyčku podle těch 5-ti triků- neúspěšně).
Edit 26.8. 08:00
Alobal nepomáhá.
Ten statický náboj asi vzniká přímo na mleté kávě právě při mletí. Při tom je mletina prudce vyhazována točením kamenů otvorem do polykarbonátové zásobní nádobky. Tam naráží na protilehlou stěnu k otvoru a padá na dno. Přitom se část nalepí na stěny vlivem elektrostatické elektřiny. Při otevření víčka nádobky a další manipulací jednotlivé částečky mletiny vylétávají ven z nádobky do okolí.