Ankety typu "Ban na Federmanna" a "Zrušit BAN EKKARa" dávají členům EB caesarovskou moc

a

.
K tomu, někoho odsoudit, se ale necítím být dostatečně oprávněn, ikdyby míra provinění aktéra vůči pravidlům EB byla dostatečně naplněna, o čemž ale přesvědčen nejsem a proto jsem v prvním případě hlasoval "NE".
Pan Federmann je možná ctižádostivý, sebevědomý a ješitný, ale to k BANu asi nestačí. Těmito vlastnostmi je tady na EB různou měrou obdařen každý, sebe nevyjímaje, od nováčků po moderátory. Faktem je, že tady na EB měl a má skupinu svých úhlavních osobních nepřátel, kteří nevynechali jedinou sebemenší možnost na něj zaútočit, veřejně ho tady zesměšňovali způsobem hodným pubertálních výrostků, v čemž EKKAR vynikal díky své obrazotvornosti, fantazii a výřečnosti a přestože jinak obdivuji a oceňuji jeho široký odborný rozhled a znalosti, tohle jeho počínání jsem prostě nepochopil. Naproti tomu Federmannovy reakce jen přilévaly olej do ohně, argumenty byly slabé a navíc provokační.
Já v tomto hlasování nehlasuji, protože jsem si jist, že má EKKAR za sebou nejen dostatek příznivců, ale také zmíněnou skupinu Federmannových osobních nepřátel, do jisté míry spoluzodpovědnou za současný stav, mezi něž se v tomto případě řadit nehodlám.