Panasonic TX-L42ET60E, výmena MB
Moderátor: Moderátoři
Panasonic TX-L42ET60E, výmena MB
Problém nastal po voľbe do pôvodných nastavení. Po hlásení, že sa tv reštartuje (hláška v takom zmysle) tv sa rozbehol, zvolil som krajinu a spustil ladenie. Po naladení sa v rámci štandardného zobrazenia ukázalo okno s bežiacim programom z prvej predvoľby. Za pár sekúnd však vyskočilo hlásenie o oboznamovacom kurze televízora, ako vidno na obrázku (o takomto kurze som v návode nenašiel nič). Hlásenie prečíta ženský hlas, tv je ďalej však v bezvedomí. Z lokálnej klávesnice reaguje úplne len hlasitosť a vypínač, ChUp a ChDown sa podľa pomocnej indikácie na obrazovke aktivujú, ale predvoľby neprepínajú, OK/Menu nereaguje. DO nepočúva, mám univerzálne Superior Freedom, u Samsungu ani LG som s ním nemal problém, tak hádam by poslúchalo aj tu. Podľa schémy má MB sériové servisné linky Rx, Tx, zatiaľ som s nimi neexperimentoval. Schému mám s názvom TX-L42ET60B_-L42ET60Y_-LR42ET60_chassis_LA41 od Táni, nie je tam 60E, ale na tom hádam nezáleží. Do uvedeného stavu sa tv dostane vždy po jeho zapnutí z lokálnej klávesnice (zobrazenie a prečítanie hlásenia). Neviem, čo ďalej. Nemáte niekto dobrý nápad?
- Přílohy
-
Pan_60E.jpg- Hlásenie (v pozadí východiskové zobrazenie s oknom obrazu bez signálu)
- (108.73 KiB) Staženo 301 x
Neviete, čo sú uvedené úrovne ok a kde by sa dala zohnať celá doštička?
Veľkosť tohto prijímača mi však nedovolí založiť dps s jej krytkou, tak je zatiaľ bez nej. Ukázalo sa, že náhradný diaľkáč vyhovuje, ale objednávam originál. Ďakujem rnbw, Tvoje skúsenosti mi zlepšovali náladu.
Opýtam sa tunajších profesionálov - živnostníkov, aj keď by to patrilo do vedľajšej rubriky, či sa dá vyžiť z opráv spotrebnej elektroniky. Momentálne som klientom úradu práce a zvažujem všetky možnosti, ako ďalej.