náhrada již nevyráběného IR receiveru - VYŘEŠENO
Moderátor: Moderátoři
náhrada již nevyráběného IR receiveru - VYŘEŠENO
odešel mi IR receiver v mém domácím kině Panasonic SA-HT07. Senzor má označení RCD37142TC5. Bohužel se tento senzor již nevyrábí. Poradí mi tady někdo jestli je možné tuto součástku nahradit jiným IR přijímačem? Pokud ano, tak bych poprosil konkrétní číslo, případně odkaz.
Pokud někdo tuto součástku vlastní, tak by nebyl problém se domluvit i přímo na opravě. Já bydlím na Praze 8.
Předem děkuji za jakoukoliv odpověď.
Pinout je stejný, jen je potřeba trochu upravit vývody.
Pokud tam není problém třeba v nedostatku místa, tak bych jej tam zkusil použít.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
http://www.elektronickesuciastky.sk/ele ... d41164.htm
KUBO: napájet tam odpory není problém, pouze bych poprosil o vysvětlení co tím získám. Jak píšu nahoře, v IR se moc nevyznám.
starecd: tuhle stránku jsem našel taky, ale po objednání mi napsali, že nemůžou dodat, protože se už nevyrábí.
Díky všem za dosavadní pomoc.
Takže problém je na 99% pouze v IR přijímači.
- pocitujlasku
- serviceman
Teď to ve svých poznámkách nemůžu najít, ale vím, že jsem byl dost překvapený z toho, že u některých přijímačů úplně chyběl vnitřní výstupní odpor (80-100k) na plus. To prověř měřením toho IO zvenku, jinak tam dej externí odpor třeba 22k a vyzkoušej znovu.
breta1 píše:Ta selektivita těch IR přijímačů nebude valná, jestli 36 nebo 38 bude jedno.
u některých přijímačů úplně chyběl vnitřní výstupní odpor (80-100k) na plus. To prověř měřením toho IO zvenku, jinak tam dej externí odpor třeba 22k a vyzkoušej znovu.
A je u IR rozdíl mezi 36 kHz a 42 kHz, nebo ne?
Dobře, vyzkouším tvoji radu. Zítra koupím odpor a dám vědět jestli to zabralo. Akorát potřebuji trochu víc rozvést tvůj postup.
Můžu použít tenhle odpor? https://www.gme.cz/rm-22k-0207-0-6w-0-1-hitano
A napájet do série na vývod signálu (OUT)? Rozumím tomu dobře?
Co tím zařazením odporu vlastně získám?