Skartovačka Dahle paper 22084

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
starecd

Skartovačka Dahle paper 22084

#1 Příspěvek od starecd »

Zdravím všechny, dnes mi brácha donesl skartovačku viz výše, že blbe přepínač. Jenže, když se tam vložil 1list běžného kancelářského papíru, motor jen zaskučel a papír se zastavil asi v 1/3, tak mu říkám ten motor je přetížený. Pro jistotu jsem vyčistil mezery od zbytku papíru a chtěl jsem to zkusit přepnul jsem na automat bum, bylo po zkoušení. Má smysl se tím zabývat? Jasné, cena je dost vysoká, ale počítám, že motor je slabý, přepínač v čudu + elektronika.

http://www.partner4office.cz/skartovack ... 85995.html
starecd

#2 Příspěvek od starecd »

Tak jsem to odpískal, někde bouchla ochrana motoru a 3polohový přepínač se dá sehnat jen v Číně. Prostě 8A/250V není.
konosuke

#3 Příspěvek od konosuke »

máme v kanclu kapesní skartačku United office z Lidlu, 190W, max. 5 sheets A4
ale houby, kousne se, pořádná mašina musí sežrat i pálené pirátské cédo
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
starecd

#4 Příspěvek od starecd »

Tady byla ďoura na CD, ovšem fungovala asi jen jako nová.
hrivan

#5 Příspěvek od hrivan »

Mám také skartovačku United office z Lidlu, už asi 10 let a stále chodí jako nová. Pouze jednou jsem do ní strčil nějakou obálku, kde bylo nějaké lepidlo a zbytek plastových bublinek. Také se začala zastavovat v jedné třetině. Po rozebrání vyčištění řezacích nožů. které se tím lepidlem tak zanesli, že na sebe nalepovali další papíry. Stačí válec s noži zbavit zbytky lepidla a zase chodí jak nová i pirátské Cd žere, platební karty staré. I 3-4 listy A4 projdou.
konosuke

#6 Příspěvek od konosuke »

no vidíš ! neplatné bankovní karty, to mě nenapadlo, mají sílu a tvrdost asi jak CD
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
hrivan

#7 Příspěvek od hrivan »

Ale , no tak bez ironie.
starecd

#8 Příspěvek od starecd »

No jo, ale tahle byla po vyčištění válců a motorek se zastavoval, až to střelilo ochranu. Rána jak z děla přední kryt na zbytky CD letěl 2m.
hrivan

#9 Příspěvek od hrivan »

Tak to už bude asi motorek po smrti a investice do opravy bude dražší než koupit novou.
starecd

#10 Příspěvek od starecd »

Má tam jakousi ochranu, ale jestliže nestíhal sežrat ani list papíru, tak v kondici nebyl.
rnbw

#11 Příspěvek od rnbw »

Skartovacky som rozoberal a vyhadzoval asi 3-4. Motor nebol nikdy vadny, vzdy tam bola mechanicka zavada. Bud znicene ozubene koleso alebo prasknuty plastovy kryt/drziak nozov (natlaci sa to plne papieru a potom to praskne).
starecd

#12 Příspěvek od starecd »

Prasknutý není žádný plast, spíš jsem našel vytržené šrouby, co drží celé to nožové monstrum(Číňan dal krátké šrouby). Taky nedržel úchyt na páce mikrospínače, čili to spínalo náhodně. No na opravu kašlu.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“