Zdravím všechny, dnes mi brácha donesl skartovačku viz výše, že blbe přepínač. Jenže, když se tam vložil 1list běžného kancelářského papíru, motor jen zaskučel a papír se zastavil asi v 1/3, tak mu říkám ten motor je přetížený. Pro jistotu jsem vyčistil mezery od zbytku papíru a chtěl jsem to zkusit přepnul jsem na automat bum, bylo po zkoušení. Má smysl se tím zabývat? Jasné, cena je dost vysoká, ale počítám, že motor je slabý, přepínač v čudu + elektronika.
Mám také skartovačku United office z Lidlu, už asi 10 let a stále chodí jako nová. Pouze jednou jsem do ní strčil nějakou obálku, kde bylo nějaké lepidlo a zbytek plastových bublinek. Také se začala zastavovat v jedné třetině. Po rozebrání vyčištění řezacích nožů. které se tím lepidlem tak zanesli, že na sebe nalepovali další papíry. Stačí válec s noži zbavit zbytky lepidla a zase chodí jak nová i pirátské Cd žere, platební karty staré. I 3-4 listy A4 projdou.
Skartovacky som rozoberal a vyhadzoval asi 3-4. Motor nebol nikdy vadny, vzdy tam bola mechanicka zavada. Bud znicene ozubene koleso alebo prasknuty plastovy kryt/drziak nozov (natlaci sa to plne papieru a potom to praskne).
Prasknutý není žádný plast, spíš jsem našel vytržené šrouby, co drží celé to nožové monstrum(Číňan dal krátké šrouby). Taky nedržel úchyt na páce mikrospínače, čili to spínalo náhodně. No na opravu kašlu.