Pojistné odpory malých hodnot
Moderátor: Moderátoři
Pojistné odpory malých hodnot
Konkrétně potřebuji hodnoty :
0,02R/1W
0,015R/2W
0,022R/0,7W
0,06R/0,3W
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Sám mám problém s 12W "cihlama" s integrovanou tepelnou pojistkou. Řeším to klasickým Vitrohmem apod. + klasickou tepelnou pojistkou, to všechno do smršťovačky. V té "cihle" stejně nic jinýho není...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Možná proto, že jsem je nekupoval jinde než v TME, ti míň neumějí
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Nemýlím-li se, jde jen o upravenou verzi nízkoohmových mox odporů - kterási nízkoohmová řada Tesly pojistkový efekt uměla taky - nebo se pletu, Tomášu?
V každém ohledu je to ale kurvítko jak vyšité.
V TV se používaly radiální, z bílé keramiky, nějaké WKxx xxx, jeden přívod byl řešený jako pružný pásek, který byl nahoře spojení s vývodem odporu pomocí Woodova kovu. Jakmile byl odpor přetížen, začal se ohřívat, při těch cca 70 stupních se to rozpájelo, pružný pásek odskočil od vývodu.
Jednou jsem tím dostal přímo do otevřeného oka, naštěstí bez následků.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Poraďte, prosím, pokud někdo ví, kde sehnat Fusible resistors 0,5W, případně nižší.
Něco málo někdo prodává na EBAY, ale má dodací lhůtu skoro 3 měsíce, a asi ji opravdu využívá.
Já objednal 6.8. 2019, dosud nic.
Paradoxně to vyrábí Vishay u nás v Sokolově, ale prodejna je v Přešticích,
minimální množství 2000 kusů.
Mám spoustu známých, když oni potřebují něco opravit.
Ale nikoho, kdo by mi tam vytáhl z odpadu hrst vyřazených kousků.
pepper
Michal22 píše:Axiální pojistkové odpory z Tesly jsem asi nikdy neviděl.
sinclair píše:Myslím, že šlo o typy TR232-235, ale nejsem si úplně jistý - zelený tmel.
Jsou to pojistkové rezistory TR233P ÷ TR236P - a kromě zeleného tmelu bývaly i šedé
V tabulce ale vidím hodnoty až od 0R47 - v tvp ale běžně bývaly i hodnoty 0R10 a 0R22 (a taky se jako ND dodávaly).